CISMA TENNÍSTIC

La futura Copa ATP anti Copa Davis repartirà 13 milions en premis

El torneig per equips repartirà també punts per atreure les principals raquetes del món

federer

federer / GLYN KIRK (AFP)

1
Es llegeix en minuts

La pròxima competició tennística per equips organitzada per l’ATP per contrarestar la futura Copa Davis tindrà una dotació de 13,2 milions d’euros, només superada pels premis del Grand Slam, i permetrà als guanyadors embutxacar-se en punts l’equivalent a un gran torneig del circuit, ha anunciat l’ATP a Londres.

La iniciativa sorgeix per contrarestar la futura Copa Davis, els drets de la qual van ser comprats aquest estiu pel grup Kosmos, amb el jugador blaugrana Gerard Piqué com a cap visible del projecte. Enfrontats l’ATP (Associació de Tennistes Professionals) i la FIT (Federació Internacional de Tennis), l’òrgan rector del circuit professional ha posat sobre la taula una oferta molt atractiva per als jugadors a l’oferir diners i punts ATP.  La futura Copa Davis, amb una fase final programada el novembre del 2019 durant una setmana, va anunciar a l’agost un premi en metàl·lic de 20 milions de dòlars (17,7 milions d’euros), però, des d’aleshores, no se n’ha tingut més informació. No obstant, no hi haurà punts ATP i, possiblement, la renúncia de moltes figures. Entre els tennistes que semblen recolzar el projecte de Piqué hi ha el mallorquí Rafael Nadal.

L’opinió de Federer

Notícies relacionades

En canvi, altres figures, com Roger Federer, són partidàries d’"esperar i veure" com es desenvolupa el nou format de la Copa Davis i la nova Copa ATP. "Encara no hem vist la nova Copa Davis, i encara no hem vist una nova Copa del Món per equips, que abans era a Düsseldorf i ara és a Austràlia. Acaben d’anunciar-ho", va dir Federer després de vèncerKevin Anderson i classificar-se per a les semifinals de les finals ATP de Londres.

"Crec que hem d’esperar i veure com és. És genial que tinguem tants moments culminants, tants tornejos per escollir. És clar que si la Copa del Món per equips se celebra, els jugadors voldran jugar aquella primera setmana de l’any, així que un pensa que serà emocionant", va indicar. Respecte a la Copa Davis també es va mostrar favorable, tot i que no es va incloure entre els participants decididament. "La Copa Davis té una història increïblement rica i crec que els jugadors la jugaran. Des d’aquest punt de vista, crec que no hi ha gaires canvis, 'per se', o més tornejos al calendari. Hi ha més esdeveniments per equips, i crec que els jugadors estan contents", va dir.