EL MASTERS DE TENNIS

Federer derrota Anderson i l'acompanya a semifinals

El suís, que busca el seu setè títol a Londres, ha accedit a aquesta ronda en 15 de les seves 16 participacions

jcarmengol45911876 switzerland s roger federer celebrates beating south africa 181115225028

jcarmengol45911876 switzerland s roger federer celebrates beating south africa 181115225028 / GLYN KIRK

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El suís Roger Federer es va guanyar a pols la seva classificació per 15a vegada a les semifinals de les Nitto Finals ATP (el Masters) al derrotar el sud-africà Kevin Anderson per 6-4 i 6-3 en 77 minuts, i va quedar com primer del Grup Lleyton Hewitt, i a l’espera del que passi aquest divendres en el Guga Kuerten, per saber contra qui haurà de lluitar en aquesta ronda.

El serbi Novak Dkojovic, ja classificat i que s’enfronta contra el croat Marin Cilic, amb 16-2 per al de Belgrad en els antecedents, té totes les opcions per acabar primer del seu grup i evitar així Federer fins a una possible final diumenge.

Però el suís respira ja tranquil sabent que té la feina feta. Només ha faltat a la cita de semifinals en una sola ocasió en les seves 16 aparicions, i pot continuar aspirant a guanyar el títol número 100 de la seva carrera en un lloc tan emblemàtic com l’O2 londinenc, i a separar-se amb dos títols més en aquest torneig (set) de Pete Sampras, Ivan Lendl i del mateix Djokovic.

Inici amb nervis

El duel Federer-Anderson tenia la seva morbositat, perquè era una repetició del que tots dos van lluitar en els quarts de final de Wimbledon aquest any, en què el sud-africà va guanyar per primera i única vegada el de Basilea al derrotar-lo en el cinquè set per 13-11, havent salvat abans una bola de partit.

Els dos jugadors van notar els nervis, fins i tot Anderson, que ja havia aconseguit la seva classificació automàtica abans amb la victòria de Dominic Thiem sobre el japonès Kei Nishikori, per 6-1 i 6-4 en 84 minuts, que a la fi no li va servir de res.

Al sud-africà, convertit ja en el primer jugador d’aquest país en aconseguir la penúltima ronda d’aquest torneig des del 1970, va ser al primer a qui li va tremolar el pols al cedir el seu servei en el setè joc, però va aconseguir robar-lo a continuació, i en una autèntica muntanya russa el va tornar a perdre després en el novè, quan Federer va canviar de raqueta.

El de Basilea necessitava guanyar aquest set per estar tranquil i assegurar-se la plaça en la penúltima ronda, i tot i que tot se li va posar en contra quan va servir amb 0-40, va ser capaç de guanyar després cinc punts seguits que li van donar la recompensa desitjada.

Més segur que Kevin

Amb els seus pares a la grada, Federer es va aplicar en no fallar, i a esperar el moment adequat per trencar una altra vegada Anderson, un jugador que no havia cedit el seu servei en els dos partits anteriors contra Thiem i Nishikori.

Notícies relacionades

Ho va aconseguir en el setè i amb el públic aclamant el seu nom en un esclat d’energia, el campió de 20 grans ja no va cedir fins al final, pressionant sempre el seu rival amb ràpids desplaçaments. Anderson va arribar a salvar tres punts de partit, però en el quart, una dreta fàcil seva va ensopegar a la cinta i va caure del seu costat.

Federer va firmar el partit amb registres discrets, tres sacades directes, per 10 del seu rival, 18 guanyadors per 13 del sud-africà i 14 errors no forçats per 24 de Kevin. Però en un sol partit va aconseguir oblidar-se de la derrota contra Nishikori i robar quatre vegades el servei a un dels millors sacadors del circuit, venjant l’afront de Wimbledon.

Temes:

Roger Federer