EL MASTERS DE TENNIS

Anderson destrossa Nishikori a Londres

Federer rellança les seves opcions per assolir les semifinals després d'imposar-se a Thiem

jcarmengol45882881 tennis   atp finals   the o2  london  britain   november 13 181113165309

jcarmengol45882881 tennis atp finals the o2 london britain november 13 181113165309 / TONY O BRIEN

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Kevin Anderson està a un pas de convertir-se en el primer sud-africà a classificar-se per a les semifinals de les Nitto Finales ATP (el Masters), després de derrotar aquest dimarts el japonès Kei Nishikori per un aclaparador 6-0 i 6-1 en 64 minuts, en el Grup Lleyton Hewitt del torneig londinenc que tanca la temporada. La contundent victòria d’Anderson li assegura pràcticament el pas a les semifinals i deixa oberta l’altra plaça, que podria ser per a Roger Federer, que, després de perdre el primer dia amb el tennista japonès, s’ha imposat en la jornada nocturna a l’austríac Dominic Thiem per 6-2 i 6-3. En l’última jornada, aquest dijous, es decidirà la classificació del grup.

Mai en la seva carrera Nishikori havia encaixat ‘una bicicleta’, com es coneix en l’argot tennístic un doble 6-0, però en l’O2 londinenc hi va ser molt a prop. Perdut i sense rumb, va necessitar 61 minuts per salvar el seu honor i portar al seu caseller el seu primer joc, quan ja portava un parcial d’11-0 en contra. El seu pitjor resultat en el circuit s’havia donat contra Robin Soderling en el torneig d’Estocolm el 2008, quan el suec es va imposar per 6-1 i 6-0. Deu anys després va tornar a sentir en la seva pell un escarment semblant sobre una pista.

En el novè duel entre Anderson i Nishikori, el finalista a Wimbledon aquest any es va mostrar sòlid com en la seva victòria contra Thiem diumenge, implacable al servei (10 sacades directes i ni una sola pilota de ruptura) i eficaç des del fons de la pista (només 12 errors no forçats).

Nishikori, botxí de Federer en dos sets fa dos dies, no va fer gala de la precisió que va mostrar llavors contra el suís. Només va ser capaç de guanyar una vegada la seva sacada (la va cedir cinc vegades) i va cometre 24 errors no forçats.

Nishikori no cedia un parcial per 6-0 des que l’austríac Dominic Thiem el va derrotar en els vuitens de Roland Garros aquest any (6-2, 6-0, 5-7 i 6-4). En aquest mateix escenari, però l’any anterior, el coreà Hyeon Chung (7-5, 6-4, 6-7, 0-6, 6-4) i després l’espanyol Fernando Verdasco (0-6, 6-4, 6-4 i 6-0), també li va clavar un zero en el primer set al jugador de Shimane, però el japonès va aconseguir seguir endavant.

Oportunitat per a Federer

Notícies relacionades

La contundent derrota de Nishikori ha obert les portes al reenganxament de Federer en un torneig que ha guanyat en sis ocasions.  L’ex número u ha entrat a l’O2 Arena de Londres disposat a aprofitar la seva oportunitat davant de Thiem.

Sense brillar, però amb un tennis més sòlid que el primer dia, especialment amb la seva sacada (67% de primers), Federer ha pres el comandament del partit fins a apuntar-se la victòria per 6-2 i 6-3. El tennista suís es jugarà aquest dijous el pas a les semifinals davantAnderson  a l’espera del que passi en l’altre partit del grup que enfrontarà Nishikori i Thiem.