L'ÚLTIMA JORNADA

Ramos: "La nova Copa Davis no es jugarà més en terra batuda"

El català i Granollers han donat els dos últims punts a Espanya després de salvar 5 i 4 'match balls', respectivament, davant de Gasquet i Mahut

45057265 60

45057265 60 / DENIS CHARLET (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Lille (Enviado especial)

Albert Ramos i Marcel Granollers han tingut l’honor d’haver jugat aquest diumenge a Lilla els últims partits per a Espanya amb el format tradicional de la Copa Davis. Els dos tennistes catalans s’han apuntat la victòria en dos partits ja sense valor en els quals s’han imposat, respectivament, als francesos Richard Gasquet (1-6, 6-4 i 14-12) i Nicolas Mahut (6-7 (2), 6-3 i 13-11), després de salvar, respectivament cinc i quatre 'match balls’ en el 'super tie-break' de desempat.

 "Jugar un partit amb aquest ambient de Lilla, no ho tornarem a veure. Això sap greu. A la nova Copa Davis caldrà donar-li temps per veure si funciona. Està clar que els jugadors, especialment els millors, el format els afavoreix perquè hi haurà menys partits i més diners. Per a mi, el dolent pesa més i sap greu. No podrem jugar a Espanya, a casa, eliminatòries com aquesta o la que vaig viure personalment a Marbella. No només això, a més no es tornarà a jugar més en terra batuda", ha destacat Ramos

La raó és que la nova Copa Davis es jugarà, a partir d’ara, en pista dura. Els equips només podran triar terra batuda, pista dura a l’aire lliure o herba en la primera ronda del mes de febrer, quan els equips juguin de locals en la fase preliminar  del Grup Mundial o en les eliminatòries de promoció i ascensos. El reglament de la competició, el nombre de jugadors seleccionats i com es concediran els 'wild card’  tampoc es coneix.

Premi de consolació

Ramos ha donat el primer punt a Espanya en les semifinals de la Copa Davis en un partit ja d’exhibició després que França es classifiqués per a la final al guanyar el punt del doble (3-0), dissabte. El tennista català recuperat per Sergi Bruguera per a l’eliminatòria després de la baixa de Rafael Nadal s’ha imposat a Richard Gasquet per 1-6, 6-4 i 14-12, en el 'super tie-break' de desempat, segons l’última regla de la competició.

Ramos, que només ha pogut guanyar un joc a la primera mànega s’ha anat aclimatant a la pista fins a guanyar el segon set i salvar cinc 'match balls’ en el joc decisiu en el qual Gasquet ha tingut un avantatge de 9-4 que semblava definitiu.

Notícies relacionades

I en l’últim partit Marcel Granollers ha seguit l’exemple de Ramos per apuntar-se el cinquè punt davant de Nicolas Mahut al qual s’ha imposat per 6-7 (2-7), 6-3 i 13-11, desprésd’aixecar quatre 'match balls’ en eel 'super tie-break' en el qual el català ha estat 9-5, a baix. Un premi de consolació que deixa l’eliminatòria amb victòria de França per 3-2.

"Ho hem donat tot"

"És una victòria que serveix de poc però a mi em dona ànims per a la resta de la temporada", ha valorat Ramos que veia "injust" valorar el paper d’Espanya  en l’eliminatòria a misses dites. "És molt fàcil canviar coses quan s’ha perdut. Ho hem fet el millor que hem pogut i m’ha sorprès l’alt nivell dels francesos. Ho hem donat tot", ha destacat.

Temes:

Copa Davis