TENNIS

Nadal liderarà Espanya en les semifinals de la Copa Davis contra França

El número 1 mundial estarà a l'equip amb Carreño, Bautista, Feliciano López i Granollers

cmontanyes42753366 nadal bruguera moya180903180757

cmontanyes42753366 nadal bruguera moya180903180757 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Barcelona

Rafael Nadal liderarà l’equip espanyol de la Copa Davis que s’enfrontarà a França en les semifinals del torneig a Lilla del 14 al 16 de setembre. El número 1 espanyol estarà acompanyat per Pablo CarreñoRoberto BautistaFeliciano López i Marcel Granollers ha anunciat el capità Sergi Bruguera, en la presentació de la selecció celebrada al Reial Club de Polo de Barcelona.

"Comptar amb Rafa és un somni i un luxe per a qualsevol capità, així que més encantat no puc estar", ha valorat Bruguera que ha incorporat a Granollers com a possible doblista al costat de Feliciano López, en lloc de Marc López que va jugar l’última eliminatòria contra Alemanya. 

El tècnic espanyol ha advertit que, malgrat la presència de Nadal, l’eliminatòria es presenta difícil pel fet de jugar fora de casa i contra un equip com el francès, actual campió, que compta amb jugadors de gran nivell que es creixen en aquest torneig. Tot i que aquesta temporada els tennistes francesos no han aconseguit col·locar cap jugador en els quarts de final en els quatre Grand Slams. El capità francès, Yannick Noah, no anunciarà el seu equip fins aquest dimarts.

Eliminatòria en un estadi de futbol

França rebrà Espanya a l’estadi Pierre Mauroy de Lilla sobre una pista dura. En els últims anys, l’estadi de futbol convertible sota sostre ha sigut la seu elegida per França  per jugar dues finals de Copa Davis, l’última l’any passat en la que els locals van conquerir la seva desena Enciamera contra Bèlgica (3-2) després d’aconseguir-la anteriorment el 2001. 

Notícies relacionades

En la semifinal de l’any passat contra Sèrbia, l’estadi Pierre Mauroy va marcar un nou rècord d’assistència en els tres dies amb  47.908 assistents. El 2014, França va batre el rècord d’assistència en un partit amb 27.448 espectadors, en el partit decisiu de la final en la qual Roger Federer li va donar el punt de la victòria a Suïssa i el seu primer i únic títol, d’una competició que es disputarà per última vegada, després de 108 anys, amb el format actual. 

Bruguera a favor del nou format

 En la pròxima temporada la Copa Davis es remodelarà totalment i es jugarà en una fase final de concentració amb 18 equips, durant una setmana, segons es va aprovar en l’última assemblea de la Federació Internacional de Tennis (FIT) el mes d’agost passat que va trobar bé la proposta i l’oferta econòmica de l’empresa Kosmos de Gerard Piqué.  La federació espanyola de tennis va votar a favor del canvi en l’assemblea de la FIT celebrada l’agost passat a Orlando. "M’agrada el nou format. Pot ser molt potent perquè facilita que estiguin els millors. Es mereix una oportunitat", ha valorat Bruguera sobre la nova Copa Davis.