Grand Slam

Nadal s'imposa a Pospisil i avança en l'Obert dels Estats Units

El número u del món s'enfrontarà en tercera ronda amb el rus Ktxatxanov

jmexposito44636458 wtx31  toronto  canada   12 08 2018   rafael nadal of spain 180812232841

jmexposito44636458 wtx31 toronto canada 12 08 2018 rafael nadal of spain 180812232841 / WARREN TODA

2
Es llegeix en minuts
EFE

Rafael Nadal, primer cap de sèrie, va superar la segona ronda de l’Obert dels Estats Units al guanyar en tres sets el canadenc Vasek Pospisil (6-3, 6-4 i 6-2) i s’enfrontarà aquest divendres amb el rus Karen Ktxatxanov.

A la pista central de Flushing Meadows, a l’Arthur Ashe Stadium, el número u del món va complir els pronòstics contra un canadenc que va presentar sobretot un bon servei i alguns cops profunds, però que no va saber aprofitar el seu millor moment en el segon set, quan guanyava el mallorquí per 2-4.

El primer va ser un passeig per a Nadal, que va guanyar els tres primers jocs de manera consecutiva fruit de sortir a la pista molt més concentrat que el seu rival.

Després d’això, Nadal va graduar les forces en un ambient d’alta humitat i es va limitar a ser consistent a partir del seu servei, i va deixar el set en 6-3 rematat amb un ‘ace’.

Un segon set més lluitat

El segon set, en el qual només va cedir un joc més, va ser molt més dur per a l’espanyol. El canadenc, d’1,98 metres d’altura i amb un potent servei, el va posar contra les cordes amb un 2-4, un moment d’inflexió que, no obstant, se li va girar totalment en contra perquè Nadal va recuperar la iniciativa al guanyar quatre jocs consecutius i aprofitar el primer punt de set dels tres disponibles.

Rafael Nadal tenia pressa per liquidar el jugador número 88 del rànquing de l’ATP.

I així va ser. El tercer i últim set se li va fer molt costerut, a Pospisil, que va arribar a llançar la raqueta a terra en alguna jugada en un gest de clara impotència. En un moment donat es va arribar a controlar les pulsacions tocant-se el coll.

Nadal va posar la directa amb punts excepcionals que van evidenciar que, deixant de banda alguna desconnexió durant el partit, el mallorquí vol revalidar el Grand Slam de l’any passat.

L’últim set se’l va portar un fresc Nadal amb un clar 6-2, davant de la mirada cansada i suosa d’un jugador quatre anys més jove que ell.

Van ser testimonis d’excepció de la victòria del mallorquí el capità espanyol de Copa Davis, Sergi Bruguera, i la llegenda del tennis espanyol Manolo Santana, que als seus 80 anys no es vol perdre res del que s’esdevé a Flushing Meadows.

Notícies relacionades

A peu de pista i després de dues hores exactes de partit, Nadal va declarar que, si bé va tenir "dificultats" en el segon set, després va aconseguir sobreposar-se i fer un bon joc. "El meu rival és molt fort i sempre m’obliga a jugar bé per guanyar-lo", va comentar.

"Per a mi avui ha sigut un bon dia per jugar en aquestes condicions", va dir Nadal referint-se a la xafogor que envolta el Corona Park, pel que va agrair la seva presència als milers d’aficionats que van atapeir l’Arthur Ashe Stadium.