Rafa Nadal jugarà la final de Toronto contra el 'matagegants' Tsitsipas

El jugador mallorquí tomba Khatxànov en semifinals i lluitarà pel seu 33è Masters 1.000

jmexposito44636251 toronto  on   august 11  rafael nadal of spain serves agains180812084853

jmexposito44636251 toronto on august 11 rafael nadal of spain serves agains180812084853 / Vaughn Ridley

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Rafael Nadal lluitarà a la matinada de diumenge a dilluns per elevar el rècord de Masters 1.000 que ell mateix ostenta a 33 títols. El jugador mallorquí ha derrotat el rus Karén Khatxànov en semifinals del torneig de Toronto per 7-6 (7/3) i 6-4 i jugarà la final contra el grec Stefanos Tsitsipas el dia del seu 20è aniversari.

Khatxànov va resultar un escull similar al de Marin Cilic a quarts, però sense arribar al nivell del croat. El rus inquietà l’espanyol menys encara del que pugui semblar pel marcador. El seu servei li va donar per forçar el 'tie-break' en el primer set, però una vegada en el desempat no va tenir cap opció. A la segona mànega, Nadal va trencar aviat la sacada rival, en el tercer joc, amb què en va tenir prou per assolir la final.

Khatxànov torna un cop a Nadal. / USA TODAY

"Estic molt satisfet amb la meva setmana. A l’arribar aquí era molt difícil per a mi imaginar que estaria a la final", va reconèixer Nadal, que no va acabar del tot content amb els entrenaments de la setmana passada a Manacor. "Per descomptat, puc jugar una mica millor, però aquest és el treball que em toca fer tots els dies. Tots els partits m’ajuden a millorar el meu joc", va anunciar el número u mundial, que sap que la final no serà fàcil: "Demà és un dia per jugar un gran partit contra un oponent molt dur. I espero estar llest per a això".

Quatre 'top ten’ en una setmana

Notícies relacionades

A la final tindrà el mateix rival que va escombrar en la passada final del torneig de Barcelona, un 6-2 i 6-1 en 80 minuts que van suposar la final més curta de la història de la cita catalana. En l’última setmana, Tsitsipas ha tombat ha quatre 'top ten’: Dominic Thiem (8è) en segona ronda, Novak Djokovic (10è) a vuitens, Alexander Zverev (3r) a quarts i Kevin Anderson (6è) en semifinals, en un duel molt ajustat: 6-7 (4/7), 6-4 y 7-6 (9/7).

Tsitsipas, durant la semifinal contra Anderson. / USA TODAY

Als 19 anys i 364 dies, va ser el jugador més jove en tombar quatre 'top ten’ en un mateix torneig. El sensacional atenès va arribar al Canadà al lloc 38è i sortirà com a mínim 15è.  "És increïble el que ha passat. Quan vaig arribar pensava que superar un parell de rondes estaria bé i ara estic a la final", va reconèixer després de ficar-se a la segona final de la seva carrera. "Tinc molt a millorar encara, tornar-me més fort i més ràpid, encara he de treballar, però el meu joc agressiu, el meu servei i la meva maduresa són les tres coses que més he millorat aquesta temporada", va explicar el tennista grec, que somia celebrar avui en gran el seu 20è aniversari.

Temes:

Rafa Nadal