ALARMA AL CIRCUIT

Tiriac amenaça d'emportar-se el torneig de Madrid

jcarmengol38810991 romanian tennis legend ion tiriac and finalist romania s sim170609163432

jcarmengol38810991 romanian tennis legend ion tiriac and finalist romania s sim170609163432 / David Vincent

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol Galcerán

L’extennista romanès Ion Tiriac, amo del Masters 1.000 de Madrid, amenaça d’emportar-se el torneig a una altra ciutat si les autoritats espanyoles no construeixen cap estadi més de 10.000 seients al costat de la Caja Mágica i assumeixen els augments dels premis (entre el 20 i el 30 per cent) als tennistes imposades per l’ATP.

Tiriac, que té la llicència per atorgar el torneig, ho va assegurar aquest dijous a Roland Garros. El promotor, que des del 2002 va instal·lar el seu Masters 1.000 a Madrid, va posar com a data límit l’1 d’agost vinent per rebre una resposta favorable de l’Ajuntament de la capital espanyola, amb qui té firmat un contracte fins al 2021.

L’Ajuntament de Madrid s’ha mostrat reticent en les últimes negociacions a les peticions de Tiriac i pretenia reduir la seva aportació anual al torneig a 1,9 milions d’euros, quan va arribar a ser de més de 3 milions en els seus inicis, quan el Caja Mágica era un delspunts clau de la candidatura olímpica de Madrid

Si no rebés aquesta resposta, assenyala, començarà a estudiar les ofertes que té de Berlín, Munic i una localitat pròxima a Düsseldorf, tot i que també va assenyalar que té contactes amb el president rus, Vladímir Putin. Per a Tiriac és imprescindible que el Masters 1.000 evolucioni al mateix nivell que els altres tornejos de la mateixa categoria i posa com a exemple l’Indian Wells, que té dos grans estadis.

Interès alemany i rus

Notícies relacionades

Madrid i Indian Wells són, juntament amb Miami i Roma, els quatre únics tornejos d’aquesta categoria que disputen de forma simultània nois i noies. L’extennista romanès reconeix que els últims anys el torneig de Madrid ha madurat i els èxits de Rafael Nadal n’han permès la consolidació. Però no garanteix poder seguir al Caja Mágica si no s’atenen les seves exigències.

Alemanya vol tornar a recuperar un Masters 1.000, després que el d’Hamburg fos reemplaçat al calendari pel de Madrid. L’aparició d’Alexander Zverev, candidat a ser número 1 del món, permet recuperar el torneig com va succeir en l’època que Tiriac era l’entrenador de Boris Becker.  El propietari de Madrid també té ofertes de Rússia i va explicar que ja ha tingut converses amb Vladímir Putin per traslladar la seu. 

Temes:

Roland Garros