UN DUEL INTERROMPUT

Zverev s'acomiada de Roland Garros lesionat davant de Thiem

jpujol43621113 germany s alexander zverev reacts and touches his leg after 180605152833

jpujol43621113 germany s alexander zverev reacts and touches his leg after 180605152833 / CHRISTOPHE SIMON

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Enviado especial, París

Roland Garros s’ha acabat per a Alexander Zverev. El tennista alemany, segon favorit del torneig, no ha pogut superar la ronda de quarts de final davant l’austríac Dominic Thiem per 6-4, 6-2 6-1. Després de remuntar tres partits a cinc sets i estar més de 14 hores en pista, Zverev ja no pogut fer un nou miracle.

Malgrat la seva joventut, 21 anys, el tennista alemany no ha superat el desgast físic que arrossegava. Des del principi Zverev, amb només 1-1 en el primer set,  s’ha ressentit d’unes molèsties musculars a la cama esquerra per les quals l’han hagut d’atendre en el segon set. Semblava que l’abandonament era imminent, però ha decidit continuar fins a acabar el partit davant d’un rival que havia superat a l’última final de Madrid.

“¿Partits a cinc sets? Què més voleu, més espectacle per a la gent”, ha dit orgullós Zverev després de derrotar el rus Karen Katxanov en la ronda anterior. L’alemany no deu pensar igual, després de la seva derrota, ja que a París havia arribat per primera vegada als quarts de final en un Grand Slam.

Orgull i desengany

Zverev era un dels rivals de la nova generació que més preocupavenRafael Nadal en aquest Roland Garros, després d’una temporada excel·lent en la gira de terra en què, a més de Madrid, va guanyar el títol a Munic i va arribar a la final a Roma contra ell i el va tenir 3-1 en el tercer set, abans que la pluja obligués a suspendre el partit i el número 1, en la represa, s’apuntés la victòria.

Thiem s’ha revenjat d’aquesta derrota i ha sumat la cinquena victòria (de set) en els seus enfrontaments. El tennista austríac, número 8 mundial, ha aconseguit el bitllet a les semifinals, com ja ha fet els dos últims anys. “M’agrada aquest torneig i per a mi és increïble tornar a estar en les semifinals per tercer any consecutiu”, ha dit l’austríac. El seu pròxim rival serà el vencedor del partit entre Novak Djokovic i Marco Cecchinato. 

Keys i Stephens, semifinalistes

Notícies relacionades

En el torneig femení la nord-americana Madison Keys ha sigut la primera tennista a accedir a les semifinals després imposar-se a la kazakha Yulia Puntintseva per 7-6 (7-5) i 6-4. La seva rival per a una de les places de la final serà la compatriota i amiga, Sloane Stephens, que la va guanyar en la passada final de l’Obert dels Estats Units i que s’ha imposat amb contundència a la jove russa Daria Kasatkina per 6-3 i 6-1.

Aquest dimecres  Garbiñe Muguruza buscarà el pas a les semifinals davant la russa Maria Xaràpova, mentre que l’altre partit de quarts enfrontarà la romanesa Simona Halep, actual número 1 mundial, i l’alemanya Angelique Kerber.

Temes:

Roland Garros