Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - May 29, 2018   Spain’s Rafael Nadal in action during his first round match against Italy’s Simone Bolelli  REUTERS/Christian Hartmann

Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - May 29, 2018 Spain’s Rafael Nadal in action during his first round match against Italy’s Simone Bolelli REUTERS/Christian Hartmann / CHRISTIAN HARTMANN (REUTERS)

1
Jaume Pujol-Galceran

En dos dies, per culpa de la pluja que va obligar a suspendre el partit del seu debut dilluns, Rafael Nadal ha aconseguit la victòria i el passi a la segona ronda de Roland Garros al vèncer el tennista italià Simone Bolelli per 6-4, 6-3 i  7-6 (11-9).

El partit es va suspendre el dia anterior amb un avantatge de 6-4, 6-3 i 0-3 en el tercer set per a l’italià.  En la represa, Nadal ha sortit disposat a recuperar l’avantatge al més aviat possible. En set minuts havia igualat el marcador (3-3) sense donar opció al tennista italià, que no trobava la precisió amb què havia acabat el dia anterior. Les condicions de la pista i el dia plomís (89% d’humitat) continuaven sense ser les que li agraden al número 1 mundial, però les va compensar amb la seva convicció i lluita sobre la pista.

La reacció

Bolelli ha reaccionat després de la sortida en bloc del mallorquí per apuntar-se el primer joc i tenir un 'break' (0-40) per consolidar l’avantatge. No l’ha aconseguit. Després de més de 10 minuts de lluita, Nadal ha salvat la situació per apuntar-se el joc (4-4).  Bolelli ha guanyat el seu servei per mantenir el pols sense res a perdre. De moment ha millorat la derrota encaixada el 2012 contra Nadal en què només es va apuntar cinc jocs (6-2, 6-2, 6-1).  Bolelli ha forçat així el 'tie-break' per col·locar-se 6-3, però Nadal ha salvat els tres 'set balls' amb agressivitat i valentia, un quart després (8-8) per certificar la victòria en el tercer 'match ball’ i fer aixecar el públic de la central de Roland Garros.

"Ha tocat patir, aguantar i lluitar cada punt contra un rival que enganxava totes les boles. El tercer set s’ha complicat però al final l’he salvat", ha valorat just acabar el duel cotntra Bolelli.

"Ha tocat patir, aguantar i lluitar cada punt davant d’un rival que enganxava totes les boles"

Rafael Nadal

Nadal ha sumat la victòria número 80 en un escenari on només ha perdut dos partits. El 2009 contra el suec Robin Soderling i el 2015 contra el serbi Novak Djokovic (2015). El número 1 mundial s’enfrontarà aquest dimecres a l’argentí Guido Pella, número 71 mundial, esquerrà com ell, que ha derrotat el portuguès Joao Sousa (6-2, 6-3, 6-4).