Nadal comença la defensa de Roland Garros com a gran favorit

zentauroepp43497306 spain s rafael nadal  l  and serbia s novak djokovic smile d180527232201

zentauroepp43497306 spain s rafael nadal l and serbia s novak djokovic smile d180527232201 / CHRISTOPHE SIMON

2
Jaume Pujol-Galceran

El deu vegades campió de Roland Garros s’estrenarà aquest dilluns a la recerca del seu onzè títol en l’últim torn de la pista central del torneig parisenc davant de l’italià Simone Bolelli (130 mundial) que finalment ha entrat en el quadre després de la renúncia per lesió de l’ucraïnès Alexandr Dolgopolov. Abans està previst que hagi jugat Novak Djokovic, un dels rivals directes del tennista mallorquí amb qui no es creuaria fins a la final, ja que el tennista serbi va per la zona baixa del quadre.

Rafael Nadal és el gran favorit al títol després de la seva espectacular gira europea sobre terra en la qual ha guanyat els títols de MontecarloBarcelona i Roma, amb una sola derrota a Madrid (quarts de final) davant de l’austríac Dominic Thiem, el tennista amb qui havia perdut també per última vegada a terra fa un any alFòrum Itàlic. L’actual número 1 mundial portava 50 sets consecutius guanyats fins a perdre a la Caja Mágica.

“L’experiència em diu que estic jugant bé, però això a l’hora de saltar a la pista serveix de poc”, va assegurar Nadal en la seva primera presentació davant dels periodistes, dijous ja a Roland Garros. Nadal, que a Roma va recuperar el número 1 mundial, torna a portar 100 punts d’avantatge a Roger Federer, que ha renunciat als tornejos de terra com va fer l’any passat. Necessita guanyar el torneig per mantenir aquest primer lloc en espera del que faci el tennista suís que reapareixerà a Stuttgart, sobre herba.

El reconeixement dels campions

Nadal, que complirà 32 anys dissabte, arriba a París  en les millors condicions físiques i mentals en un escenari que sembla “el saló de casa seva”, ha dit el veterà campió australià Fred Stolle, en una enquesta que els organitzadors de Roland Garros han fet preguntant altres campions. “És increïble i sembla impossible com ha pogut guanyar 10 vegades aquí, enfrontant-se als millors jugadors del món i encara pot guanyar 11 o 12 títols”, recalca en el mateix reportatge el nord-americà i exnúmero 1 mundial, Jim Courier, que el 1993 va cedir la seva corona a Sergi Bruguera, el tennista que va inaugurar l’època més prodigiosa del tennis espanyol a París.

El compte enrere de set victòries fins a aixecar la Copa dels Mosqueters per onzena vegada comença aquest dilluns davant d’un Bolelli que ha guanyat en les cinc ocasions que s’han enfrontat, una d’elles, l’any 2012, també en primera ronda de Roland Garros, en la qual el tennista italià només li va guanyar cinc jocs.