García-López dona la sorpresa a Roland Garros i elimina Wawrinka

garcia-lopez

garcia-lopez / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT (AFP)

1

Guillermo García-López, 67 del món, ha protagonitzat aquest dilluns una de les grans sorpreses de la primera ronda de Roland Garros a l’eliminar el suís Stan Wawrinka, cap de sèrie número 23 i finalista de l’última edició, en cinc sets (6-2, 3-6, 4-6, 7-6 (5) i 6-3), en 3 hores i 30 minuts

L’espanyol s’ha aprofitat de la baixa forma de Wawrinka, condiciat aquest any per la seva lesió de genoll, per portar el partit a cinc sets i eliminar el suís, que ha evidenciat molèsties per les quals ha hagut de ser atès durant el partit.

García-López, que ja va superarWawrinka  en aquest torneig el 2014, s’ha mostrat més fiable en els intercanvis des del fons de la pista i ha tret suc de les errades clamoroses que ha comès el seu rival en el revés.

Fora de forma

El suís ha demostrat que encara està molt lluny de l’estat de manera que l’any passat el va portar a jugar la final a la Philippe Chatrier i en alguns moments s’ha mostrat apàtic a la pista, com si estigués resignat a la derrota.

La millor mostra d’això ha sigut la seva actitud en l’últim joc, en el seu servei, quan ha comès diversos errors que han acabat per donar la victòria a García-López, que ha consolidat el triomf en el quart set, quan s’ha recuperat d’una ruptura de servei i s’ha imposat en el joc de desempat.

Després del partit, l’espanyol ha reconegut que llavors simplement ha intentat "jugar amb llibertat, sense pressió", fet que l’ha ajudat a capgirar el set i el partit.

En la segona ronda, García-López s’enfrontarà per primera vegada en la seva carrera al rus Karen Khachanov, botxí de l’austríac Andreas Haider-Maurer.