BATALLA DE NÚMEROS 1

Nadal supera Djokovic i es planta a la final de Roma

El tennista mallorquí buscarà el vuitè títol al Fòrum Itàlic

Tennis - ATP World Tour Masters 1000 - Italian Open - Foro Italico, Rome, Italy - May 19, 2018   Spain’s Rafael Nadal in action during his semi final match against Serbia’s Novak Djokovic   REUTERS/Tony Gentile

Tennis - ATP World Tour Masters 1000 - Italian Open - Foro Italico, Rome, Italy - May 19, 2018 Spain’s Rafael Nadal in action during his semi final match against Serbia’s Novak Djokovic REUTERS/Tony Gentile / TONY GENTILE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal serà per desena vegada a la final de Roma on ha aconseguit set títols, l’últim el 2013, després de derrotarNovak Djokovic per 7-6 (7-4) i 6-3. En un Fòrum Itàlic ple amb 10.500 espectadors, l’ara número 2 mundial ja sap que el seu vell rival és al camí de plantar-li cara.  

Djokovic ha tingut la primera oportunitat de fer el 'break' al primer joc, però ha sigut Nadal qui l’ha confirmat (4-2) i s’ha avançat 5-2, després. El tennista serbi ha salvat la situació fent el seu primer 'break' (5-4). Cap no volia cedir en aquesta primera batalla que no vivien des de feia més d’un any. I així han arribat al ‘tie-break' després d’una hora. Set punts, a tot o res, sense reserves, que s’ha emportat Nadal (7-4) per a desesperació de Djokovic, que s’ha assegut a la cadira enfurismat. El set se li ha escapat per petits detalls.

Salvada la situació, Nadal ha fet el 'break' (2-1) per prendre de nou l’avantatge al marcador (4-2). Djokovic seguia a l’aguait, anunciant la seva tornada, però Nadal encara està un parell de passos per davant. I per demostrar-ho, si és necessari, el mallorquí encara és capaç de lluitar més de nou minuts per defensar la seva sacada per col·locar el 5-3 al marcador i tancar al següent, amb sacada de Djokovic, la victòria després d’1 hora i 55 minuts amb un revés paral·lel, inapel·lable.

El número 1 en joc davant de Zverev

 La victòria de Nadal davant de Djokovic és la 25 en les 51 ocasions que s’han enfrontat des de la primera el 2006, encara que ara feia un any i cinc dies que no s’enfrontaven des que el tennista mallorquí es va imposar al serbi l’any passat al Masters 1.000 de Madrid, després d’una ratxa de set derrotes consecutives.

  Djokovic va demostrar ahir que estarà entre els pocs candidats que intentaran evitar que Nadal guanyi el seu onzè Roland Garros. El tennista espanyol no pensa encara en París,  l’ara número 2 mundial, té el seu cap a Roma on  recuperarà el número 1 si avui (16.00, Movistar)  guanya el títol davantd’Alexander Zverev, campió de l’any passat al Fòrum Itàlic, que ahir a la nit es va imposar a Marin Cilic per 7-6 (15-13) i 7-5.

Notícies relacionades

 En el torneig femení Elina Svitolina, que va guanyar Anett Kontaveit (6-4, 6-3) lluitarà pel títol davant de Simona Halep  que va guanyar Maria Sharapova (4-6, 6-1, 6-4).