EL FAVORIT NO FALLA

Nadal segueix la seva ratxa i suma la segona 'onzena' a Barcelona

El tennista mallorquí s'imposa per 11a vegada en el torneig barceloní en guanyar el grec Tsitsipas per 6-2 i 6-1

Tennis - ATP 500 - Barcelona Open - Real Club de Tenis Barcelona-1899, Barcelona, Spain - April 29, 2018   Spain’s Rafael Nadal in action during the final against Greece’s Stefanos Tsitsipas   REUTERS/Albert Gea

Tennis - ATP 500 - Barcelona Open - Real Club de Tenis Barcelona-1899, Barcelona, Spain - April 29, 2018 Spain’s Rafael Nadal in action during the final against Greece’s Stefanos Tsitsipas REUTERS/Albert Gea / ALBERT GEA (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Objectiu aconseguit. La segona onzena de Rafael Nadal estarà aquest dilluns al museu del tennista a la seva acadèmia de Manacor. Després de Montecarlo, el número 1 mundial ha repetit la proesa alBarcelona Open Banc Sabadell en vèncer en la final el grec Stefanos Tsitsipas per 6-2 i 6-1. 

El jove tennista grec, de 19 anys, ha entrat a la central Rafa Nadal, disposat a "rebre una lliçó gratis". Això havia dit. I, com també li va prometre el número 1 mundial, l’hi ha donat sense gaires problemes. Si fa tres anys Tsitsipas es va salvar de morir ofegat al mar Egeu, ahir, ni el seu pare Apostolos no va poder evitar que Nadal ofegués les seves il·lusions per guanyar el títol, si en algun moment ho havia arribat a pensar.

Domini sense resposta

La diferència a la pista ha estat massa gran. Tsitsipas, que no havia cedit un set fins a arribar a la final, només ha pogut guanyar tres jocs al número 1 mundial. El poderós servei mostrat durant la setmana, la seva efectiva dreta, s’han diluït sobre la terra batuda com un terròs de sucre. Nadal ha imposat el seu ritme i Tsitsipas no l’ha pogut seguir. Primer amb unes condicions climatològiques totalment diferents de la resta de la setmana, amb 14 graus de temperatura, plovisquejant i amb vent, que han deixat la pista humida i les boles molt lentes. I, segon, quan han desaparegut els núvols, ha sortit el sol  i Nadal ha ajustat els cops i la velocitat de la bola per mantenir el domini.  

Ha sigut la final més ràpida de les 11 que ha disputat Nadal. En 78 minuts ha tancat el partit. El jove tennista grec havia sorprès a Barcelona jugadors de nivell com  l'argentí SchwartzmanRamos,  l'austríac Thiem, finalista l'any passat, o Carreño. Segona lliçó. Una cosa és enfrontar-se a bons jugadors i l'altra fer-ho contra un tal Nadal.

El número 1 ha demostrat una altra vegada que, sobre terra, juga en una altra lliga i, de moment sobre terra, ni Tsitsipas, ni ningú no sembla en condicions de jugar-la. "És un jugador fantàstic que necessita temps de maduració", ha reconegut Nadal. Paraula de professor. Paraula d'un tennista que amb la mateixa edat  del tennista grec va guanyar el primer títol a Barcelona el 2005. I ja en són 11 que li han recordat amb un vídeo a la pista. "És emocionant rebre un reconeixement a casa meva, el meu club. Ja són molts anys i vol dir que ja soc vell, tant de bo pugui continuar jugant molt més en aquesta pista".

Número estratosfèrics

Notícies relacionades

Els números de Nadal són estratosfèrics. Aquest diumenge ha aconseguit el títol número 77 des que va debutar en el circuit professional, ha ampliat el rècord de tornejos guanyats sobre terra batuda a 55 i ha sumat la seva 401a victòria (91,9%) sobre una superfície on només ha perdut 35 partits en tota la seva carrera professional. En les seves 13 participacions a Barcelona només ha perdut tres partits: amb Àlex Corretja (2003, segona ronda), Nicolás Almagro (2014, quarts) i Fabio Fognini (2015, vuitens) i en les 11 finals disputades només David Ferrer va aconseguir arrabassar-li un set (2008). 

Ningú no ha aconseguit un domini tan espectacular. Nadal se sent segur per afrontar la temporada de l'any en què ha dominat des que va conquistar el seu primer títol professional a Sopot (2004). Un moment per "gaudir de la competició i de les victòries. De tenir unes sensacions úniques". Ha aconseguit la seva segona onzena i, com cada vegada que ha guanyat  Montecarlo i Barcelona, es torna a sentir fort per aconseguir-ho també a Roland Garros