MATX A VALÈNCIA

Un titànic Ferrer culmina la remuntada d'Espanya contra Alemanya a la Copa Davis

El tennista alacantí segella el pas a semifinals al derrotar Kohlschreiber en un vibrant duel a 5 sets

zentauroepp42843474 valencia 8 4 2018  deportes  copa davis  david ferrer tras g180408191949

zentauroepp42843474 valencia 8 4 2018 deportes copa davis david ferrer tras g180408191949 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Rafael Nadal va sumar contra Alemanya dos dels tres punts amb què Espanya es va classificar, sis anys després, per a les semifinals de la Copa Davis, però el paper d’heroi de l’eliminatòria va ser sens dubte per a David Ferrer. L’alacantí, de 36 anys, va culminar la remuntada que Nadal havia iniciat amb la victòria contra Alexander Zverev (6-1, 6-4 i 6-4) amb un titànic triomf sobre un altre rocós veterà, Philipp Kohlschreiber (34 anys), que només es va rendir després de cinc igualats sets: 7-6 (7-1), 3-6, 7-6 (7-4), 4-6 i 7-5.

En una plena plaça de toros de València, l’alacantí va sintetitzar en 4 hores i 51 minuts tota una carrera de lluita, sacrifici i fe. Un vibrant i igualadíssim matx en què cada punt era una batalla i a cada indici de rendició seguia una reacció. «No sé com ho he fet», va reconèixer emocionat Ferrer al mig de la plaça un cop consumada la victòria. «És un dia inoblidable per a mi. Aquest torneig és el màxim de la meva vida i la guinda ha sigut poder jugar aquí, davant la meva gent, la meva família, la meva futura dona i el meu fill, que naixerà d’aquí una o dues setmanes... O en mitja hora, perquè potser s’avança avui», va fer broma l’ídol local.

Li va sortir bé l’aposta a Sergi Bruguera, que va tornar a optar per l’alacantí, actual 33è del món, en detriment de Roberto Bautista (17è) tot i la contundent derrota de divendres contra Zverev. «És una bèstia competitiva i avui ho ha tornat a demostrar», el va alabar Bruguera. «Gràcies a l’equip i al capità per haver confiat en mi, que no era gens fàcil», va dir el sempre humil Ferru, que va afirmar que sense el suport del públic i els companys no ho hauria aconseguit.

Lluny de l’escombrada matinal de Nadal sobre Zverev, en què el flamant número 1 mundial va trencar el primer servei del número 4 en cada set, a Ferrer li va costar molt més. Es va adjudicar la igualada primera mànega en un còmode tie break que posava Espanya amb avantatge per primer cop en tot el cap de setmana. Però a la segona Kohlschreiber va trencar dos cops consecutius el servei de l’espanyol, que només va contrarestar el primer trencament i va cedir el set.

Un altre cop en el desempat, Ferrer es va adjudicar el tercer parcial, però en la quarta va donar tantes opcions de break a l’alemany que el trencament va acabar arribant en l’últim joc.

Notícies relacionades

El cinquè set va començar de cara per a Ferru, que va trencar en el primer joc, però en el sisè Kohlschreiber el va recuperar i va tenir dues boles de break per a un 5-3 que hauria sigut definitiu. Les va salvar Ferrer, fent posar dreta la plaça i un Nadal eufòric a la banqueta. L’alacantí va trencar per al 6-5 i amb el seu servei va sentenciar.

Espanya s’enfrontarà en semifinals a França, que sense Jo-Wilfried Tsonga ni Gaël Monfils però amb un inspirat Lucas Pouille va sorprendre Itàlia a Gènova. L’altra semifinal la disputaran els EUA i Croàcia

Temes:

Copa Davis