KO de Muguruza a Austràlia

jcarmengol41650194 spain s garbine muguruza leaves the court after her defeat a180118091722

jcarmengol41650194 spain s garbine muguruza leaves the court after her defeat a180118091722 / SAEED KHAN

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Desesperada i desconcertada. Així ha sortit de la central Rod Laver Arena Garbiñe Muguruza, després de ser eliminada per Su-wei Hsieh, especialista en dobles, número 88 del món, que ha superat l'espanyola per 7-6 (7-1) i 6-4. Una patacada. Un cop inesperat, fins i tot, sabent la baixa forma amb què Muguruza ha arribat a Melbourne després de retirar-se als tornejos de Brisbane i Sydney, per problemes físics, havent jugat només dos partits. 

Muguruza s'ha vist sorpresa per una tennista atípica, amb un joc tan peculiar com talentós, una doblista --campiona de Wimbledon (2013) i Roland Garros (2014)-- que sap aprofitar la potència del rival per donar velocitat a la pilota i canviar angles amb rapidesa.

Hsieh, malgrat perdre el primer joc, s'ha avançat 5-2, en només mitja hora. Un avantatge que no ha pogut concretar. Muguruza ha pressionat amb més convenciment per trencar la dinàmica del partit fins a remuntar i forçar el tie break, però en la mort sobtada la tennista asiàtica, de 32 anys, ha tornat a oferir un recital de cops per emportar-se-la, i ha cedit només un punt davant la desesperació de l'espanyola.

Incòmoda i rabiosa

A la segona mànega Muguruza estava incòmoda, rabiosa amb el seu joc, i s'ha deixat portar per la seva actitud negativa, que l'ha portat a cometre fins a 39 errors no forçats al partit. Hsieh ha trencat la sacada de l'espanyola en dues ocasions per tornar a col·locar-se 5-2 al marcador com en el primer set. Muguruza ha tornat a retallar aquest avantatge fins al 5-4, però mai ha jugat convençuda de poder capgirar la situació. Les seves cames estaven parades, sense nervi per jugar-se el partit amb llançaments a cara o creu. Massa risc davant una rival que ha aguantat per aconseguir una victòria que "ni es podia imaginar", ha admès tan feliç com sorpresa.

 L'eliminació de Muguruza deixa Carla Suárez com a única representant espanyola, ja que Lara Arruabarrena també ha caigut eliminada en la segona ronda davant la txeca Barbora Strycova (número 21 mundial) per 6-3 i 6-4.

La jornada l'ha obert a la Rod Laver Arena la russa Maria Xaràpova, campiona del torneig el 2008, que tornava al torneig després d'un any fora del circuit per una sanció de dopatge. L'exnúmero 1 mundial, ara 48, s'ha classificat per a la tercera ronda al superar la letona Anastasija Sevastova (15 mundial) per 6-1 i 7-6 (7-4). Xaràpova s'ha mostrat intractable a la primera mànega i ha tingut més problemes a la segona, al perdre el timing de la seva sacada, que ha cedit en tres ocasions abans d'apuntar-se la victòria.

Triomf de Ramos

Notícies relacionades

En el torneig masculí, Albert Ramos s'ha imposat al nord-americà Tim Smycek per 6-4, 6-2 i 7-6 (7-2). El tennista de Mataró, que celebrava el 30 aniversari, s'ha emportat un bon regal classificant-se per primera vegada per a aquesta ronda a Austràlia. "Em sento molt feliç, el partit no era fàcil per la calor que feia --37 graus-- i al tercer set estava preocupat perquè s'allargués el partit", ha dit al final. Ramos s'enfrontarà a la pròxima ronda al guanyador del duel entre Novak Djokovic i Gael Monfils.

  LA JORNADA DEL DIJOUS, 18 de gener