Nadal juga amb foc a Wimbledon i es crema

El tennista mallorquí aixeca dos sets i salva quatre pilotes de partit però cau contra el luxemburguès Muller

jcarmengol39249115 spain s rafael nadal returns against luxembourg s gilles mul170710180753 / GLYN KIRK

jcarmengol39249115 spain s rafael nadal returns against luxembourg s gilles mul170710180753
jcarmengol39251738 spain s rafael nadal leaves the court after losing to luxemb170710215823
jcarmengol39251729 tennis   wimbledon   london  britain   july 10  2017   luxem170710215808

/

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Agònic, extenuant, emocionant. Una història que semblava interminable i que va acabar de la pitjor manera per a Rafael Nadal. Una batalla de cinc sets i 4 hores i 48 minuts que va finalitzar amb el seu inesperat adeu en els vuitens de final davant el luxemburguès Gilles Muller, que el va derrotar per 6-3, 6-4, 3-6, 4-6 i 15-13.

Un fort cop. Una gran decepció per al bicampió de Wimbledon (2008 i 2010) que havia superat la primera setmana de forma genial, sense cedir ni un set i perdent només 30 jocs. Ahir tots els bons números se’n van anar en orris. Wimbledon té aquestes coses i Nadal ho sabia. L’herba és traïdora i guanyar o perdre es decideix per pocs punts, tot i que, com ahir, se’n van disputar l’enorme quantitat de 389. Nadal va jugar amb foc i ho va pagar car. Va cedir els dos primers sets i li va tocar anar a contracorrent per intentar remuntar i capgirar el marcador. 

«Jugar amb 0-2 en contra és molt complicat i més en herba, perquè no pots fallar, si comets un error estàs fora», admetia Nadal just acabar el partit, decebut i trist.  Muller el va sorprendre de sortida. Va imposar un joc agressiu, valent, conscient que era l’única manera de sorprendre’l. Ho havia fet el 2005 i ahir va tornar a repetir-ho. Recolzat en el seu servei, entrava a la pista com a líder del torneig amb 72 aces, va buscar el trencament amb un joc agressiu i cops potents. Ho va aconseguir en el sisè joc (4-2) i no va deixar escapar l’avantatge.

Nadal va tenir l’ocasió de recuperar aquell desavantatge en la segona mànega en què després d’una hora i mitja va disposar dels seus dos primers punts de trencament en el quart joc (15-40). No va tenir fortuna. Se li va escapar el primer amb una bola que va picar a la xarxa i va caure al seu camp. Després Muller va salvar la situació amb dos aces més. No només  això. En el següent li va prende el servei a Nadal per aconseguir apuntar-se la segona mànega. 

TOT O RES

Nadal estava contra les cordes. O tot o res. Quedaven tres sets i havia de guanyar-los tots tres. Entrava en una muntanya russa de la qual acabaria sortint marejat. Nadal va aconseguir igualar el partit apuntant-se els dos sets següents, però no va poder certificar la remuntada en el tercer. «Ho he intentat, he donat el que tenia després d’una situació al límit», deia Nadal. El cinquè set es va convertir en una loteria en què els dos tennistes anaven apostant en cada joc. Evitar el trencament del servei era decisiu. I així durant 2 hores i 15 minuts, durant 28 jocs van lluitar per evitar-ho fins que Muller ho va aconseguir en l’últim joc, en el cinquè 'match ball' de què va disposar. El luxembuguès n’havia desaprofitat dos amb 5-4 i dos més amb 10-9. Nadal abans li va poder trencar el servei en cinc ocasions, una amb 6-6 i quatre amb 9-9 per pressionar. En totes Muller va salvar la situació amb la seva sacada. «Ha jugat amb determinació i passió, millor que jo. Aquesta és la realitat», va valorar el mallorquí.

DETERMINACIÓ

Determinació que  aquest cop sí que va tenir Garbiñe Muguruza per arribar a quarts al vèncer l’alemanya Angelique Kerber, número u mundial fins ahir, i finalista l’any passat a Wimbledon per 4-6, 6-4 i 6-4.

Notícies relacionades

Un duel molt igualat en què va ser decisiu el setè joc del tercer set, que es va allargar durant 10 minuts i on Muguruza va aconseguir el break decisiu que li donava el triomf per jugar-se avui (14.00, Movistar) les semifinals davant la veterana russa Svetlana Kuznetsova.

El tennis espanyol, després de la derrota de Nadal i la de Roberto Bautista, que tampoc va poder complir el seu somni de passar a quarts d’un Grand Slam per primer cop al caure per un triple 6-2 contra Marin Cilic, queda en mans de Muguruza. «Teniu moltes expectatives i m’agrada», deia davant les seves opcions. H