Nadal: "És impossible descriure el que sento ara mateix"

"Sento una adrenalina especial, és el torneig més important de la meva carrera", diu emocionat el mallorquí després de guanyar el seu desè Roland Garros

 

  / AP / CHRISTOPHE ENA

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Ha trigat poc a aconseguir-ho. Arrebossat a terra, i després de guanyar el seu desè Roland Garros destrossant el suís Stan Wawrinka en tres sets, Rafa Nadal disfrutava emocionat d'un triomf espectacular. "La meva sensació és impossible de descriure, és impossible de comparar-ho amb altres moments. Sento una adrenalina especial en aquesta pista, és el torneig més important de la meva carrera", ha dit el tennista mallorquí.

LLÀGRIMES DE RAFA 

Nadal s'ha deixat caure primer sobre la seva terra parisenca. Després, a soles, ha plorat a la cadira. En només 126 minuts, ha aconseguit el seu desè Roland Garros, enfilat ara al segon lloc del rànquing mundial de l'ATP, al darrere de Murray. Una cosa que no passava des d'octubre del 2014.

A més, Nadal també és segon en la classificació de Grands Slams. Només el suís Federer, amb 18 grans, supera el mallorquí (15), que ja va al davant del nord-americà Pete Sampras (14) i l'australià Roy Emerson (12), igual que el serbi Novak Djokovic (12). Per això, plorava sense parar Nadal. Plorava perquè ha tornat després d'uns mesos molt durs. Ha tornat com un gran.

!¡Felicitats, Rafa! Ets massa bo. Ho sento, equip, no ha pogut ser. L'any que ve ho tornaré a intentar" (Wawrinka)

"Bravo, Rafa", es llegia en una gegantina pancarta penjada de les grades de la pista Phillippe Chatrier.  "Felicitats, Rafa, has jugat un tennis increïble, ets massa bo. Ha sigut un honor jugar aquesta final contra tu", ha comentat Wawrinka. "Ho sento, equip. No ha pogut ser. L'any que ve, ho tornaré a intentar", ha dit el suís en el seu discurs des de la pista central parisenca.

Notícies relacionades

Mentrestant, Nadal escoltava amb atenció el seu rival en la final. Després, en els vídeos marcadors de Roland Garros han anat difonent les imatges dels seus 10 títols. Després, el seu oncle Toni Nadal li entregava una rèplica de la Copa dels Mosqueters, que ja es queda en propietat. "Has jugat dues setmanes increïbles, felicitats Wawrinka, has fet un gran torneig", ha dit Nadal.

"Gràcies al meu oncle, ha treballat molt durament amb mi aquests anys. Sense ell, no hauria guanyat cap dels 10" (Nadal)

"És realment difícil descriure el que sento ara mateix, és una cosa molt, molt, molt especial", ha confessat Nadal. "Sempre estareu en el meu cor. Gràcies, família, gràcies equip, gràcies aficionats, gràcies a tots. I especialment al meu oncle, ha treballat molt durament durant molts anys, ha guanyat 10 trofeus amb mi. Sense ell no hauria guanyat cap dels 10".