Nadal segueix la seva marxa a Roland Garros

El mallorquí ha passat a quarts després de vèncer Bautista per 6-1, 6-2 i 6-2

lmendiola38740146 tennis   french open   roland garros  paris  france   june 4170604143533

lmendiola38740146 tennis french open roland garros paris france june 4170604143533 / CHRISTIAN HARTMANN

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Rafael Nadal segueix la seva marxa a Roland Garros i avui l'ha patit Roberto Bautista. En 1 hora i 50 minuts el nou vegades campió del torneig ha tancat el seu pas als quarts de final a l'imposar-se amb 6-1, 6-2 i 6--2. Sense jugar el seu millor partit dels quatre que ja ha guanyat, el tennista manacorí ha resolt el compromís davant un rival que li ha plantat cara en el joc, encara que no en el marcador. 

Bautista ha aconseguit trencar el servei de Nadal en el tercer joc i ha forçat cada joc del primer set en un pols que, una vegada i una altra, al final ha caigut sempre de la banda d'un Nadal que ha comès més errors dels habituals pels cops plans del castellonenc. Així i tot s'ha apuntat la mànega en 37 minuts i cedint només un joc. Nadal ha estat més tens del normal i s'ha enfrontat a l'àrbitre, que l'ha castigat amb un 'worning' per perdre temps. "Pots xiular-me els que vulguis perquè no tornaràs a arbitrar-me", li ha recriminat a Carlos Ramos, enfadat.

En el segon set s'ha repetit el guió en els primers jocs fins que Nadal ha trencat 1-2. Bautista intentava ser agressiu, ajustar-se a les línies amb cops plans però el premi era mínim. Li ha guanyat un joc més que en el primer però l'ha cedit més ràpid, en només mitja hora. El tercer ha seguit la mateixa tònica del partit. Nadal ha trencat en el cinquè (2-3), després de rebre un segon 'worning' en el joc anterior, per acabar tancant el partit en el tercer 'match ball'.

ONZENS QUARTS DE FINAL

Notícies relacionades

Bautista havia jugat i perdut anteriorment una vegada a Madrid el 2014 (6-4, 6-3). El tennista castellonenc ha tornat a sumar el seu nom en la relació d'espanyols derrotats per Nadal a París (13-0). Només David Ferrer (Open dels EUA, 2007) i Fernando Verdasco (Austràlia, 2011) han aconseguit sortir vencedors davant el mallorquí en un Grand Slam on ja acumula 213 victòries (76 a París) per només 32 derrotes.

Nadal estarà per onzena vegada en els quarts de final de Roland Garros i la 31a en un Grand Slam des que va guanyar el primer a París el 2005. El manacorí jugarà amb el guanyador del partit que enfronta Milos Raonic i Pablo Carreño.