Muguruza cedeix la seva corona a Roland Garros entre llàgrimes

La francesa Mladenovic derrota la vigent campiona per 6-1, 3-6 i 6-3

jmexposito38742420 spain s garbine muguruza reacts during her tennis match agai170604170308

jmexposito38742420 spain s garbine muguruza reacts during her tennis match agai170604170308 / GABRIEL BOUYS

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Just un any després de coronar-se a Roland GarrosGarbiñe Muguruza ha dit adeu aquest diumenge al torneig parisenc en vuitens de final. La puixant francesa Kristina Mladenovic, número 14 del món, ha derrotat la vigent campiona per 6-1, 3-6 i 6-3 en una hora i 59 minuts. Muguruza se n'ha anat de la pista molt enfadada, recriminant al públic el seu evident suport a la jugadora local.

Un cop fort. No ha sigut la celebració que podia esperar. Muguruza no es va sentir ahir estimada a la segona central de Roland Garros. Res a veure amb el que havia viscut l'any anterior en la final davant Serena Williams. Sabia que es trobaria una caldera però no un ambient tan calent». Per contra, Mladenovic estava al cel. «M'heu fet plorar... estic a quarts després de guanyar la campiona. No sabeu la força i el coratge que m'heu donat. Ha sigut un regal jugar per a vosaltres», deia Mladenovic, després de la victòria que la converteix en la primera francesa que arriba a quarts de final després de Marion Bartoli el 2011.

GRADES CALENTES

El públic l'ha ajudat des de les grades, però a la pista s'ho ha guanyat a pols i malgrat els seus errors (16 dobles faltes). Ha sigut valenta, Muguruza, ha jugat de tu a tu. Amb armes semblants a les de l'espanyola. Mladenovic va fer el primer cop trencant el servei de l'espanyola i l'ha rematat amb el primer set en què només ha cedit un joc. El públic rugia i ella tancava el puny orgullosa.

Muguruza ha encaixat el cop i s'ha fet en la segona mànega per forçar el set decisiu. Les grades seguien calentes i animaven Mladenovic que ha torant a prendre-li la sacada de sortida. Muguruza ha tingut dues oportunitats per fer el 'break' i recompondre la situació, però Mladenovic, embalada pel suport del públic, va salvar la situació i va agafar avantatge (3-1, 4-2 i 5-3) que ja no cediria fins saltar, embogida per la seva victòria.

  ENSORRADA DAVANT LA PREMSA

«El públic ha sigut dur, poc respectuós. He jugat amb un ambient  pitjor que a la Copa Federació. Cridaven i obligaven a parar el partit. Tota l'estona he estat en tensió, intentant que no m'afectés.... ¿Què voleu que us digui? És una derrota dolorosa, molt dura», admetia Muguruza a la sala de premsa on, als pocs minuts d'entrar-hi, s'ha ensorrat plorant i ha hagut d'abandonar-la per intentar recompondre's. Ha sigut quan li han preguntat si havia sentit a la pista que Mladenovic cridava «Forza!» per celebrar els seus errors. «No ho he sentit, però com que parla 25 idiomes...», ha dit amb ironia sobre Mladenovic i, després, ha abaixat el cap i s'ha quedat callada en un silenci sepulcral de la sala, mentre la moderadora l'acompanyava fora.

Garbiñe Muguruza

CAMPIONA DE ROLAND GARROS

¿Què voleu que us digui? És una derrota molt dura. He deixat de ser campiona"

Notícies relacionades

Les emocions de la derrota l'han dominat clarament. Abans havia dit als periodistes: «Podeu deixar-me tranquil·la, ja he deixat de ser campiona». Muguruza va arribar a París conscienciada per afrontar la defensa del títol però amb mals resultats. El millor, les semifinals a Roma, una setmana abans, encara que es va haver de retirar lesionada. «La copa ja la tinc a casa, això no m'ho treu ningú, ara soc una més en el quadro de 128 jugadores. Seria xocant que tornés a guanyar», deia com a protecció. En cada partit ha hagut de lluitar per sobreviure. No se sentia còmoda a la pista encara que el seu joc havia anat prenent solidesa i consistència per arribar als vuitens de final.

El partit davant Mladenovic era una nova prova. Estava preparada per afrontar-lo a la pista, però no per trobar aquest ambient. «La derrota m'afectarà més que a altres, evident, però me'n vaig il·lusionada pel treball que estic fent», ha dit. La seva eliminació li costarà perdre 1.760 punts guanyats l'any passat i caure en la classificació mundial fins a la número 14, però el pitjor ha passat. Era el seu consol.