Nadal: "Guanyar Montecarlo ha sigut un pas endavant i en el moment adequat"

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Seriós com si no hagués guanyat el desè títol a Montecarlo, Rafael Nadal ha arribat a Barcelona amb el gest de qui ja està pensant en el nou repte. Un altre 10 en el Barcelona Open Banc Sabadell que ha començat avui."Estic on volia estar, content per haver guanyat un torneig molt especial", ha dit en una roda de premsa al RCT Barcelona poc abans de tornar a la pista per "tocar una mica la pilota". Abans, al matí, s'havia fet la foto oficial del torneig amb el seu amic i medalla d'or Marc López, a l'estadi de Montjuïc amb Antonio Rebollo per commemorar els 25 anys de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Rafael Nadal

tennista

No vull que m'afectin ni les grans victòries ni les derrotes. Això no em canvia la meva manera de ser"

Nadal ha valorat la victòria a Montecarlo com "una cosa especial. Allà va ser el primer Masters 1.000 que vaig guanyar (2005) i encara que queda lluny i les sensacions s'obliden va ser molt important per a mi. Tornar a guanyar-lo per desena vegada és increïble. La victòria de diumenge va arribar en el moment adequat per guanyar un torneig. Un pas endavant que he aprofitat", ha valorat orgullós, conscient que era un triomf que li faltava en una temporada en què havia arribat a tres finals (AustràliaAcapulco i Miami), però en què encara no havia mossegat cap títol.

L'ANTERIOR TÍTOL

L'últim títol es remuntava precisament a l'any passat a Barcelona. No en va tornar a guanyar cap més quan se sentia més en forma. No només això, una lesió al canell el va obligar a retirar-se de Roland Garros, on busca una altra desena, la més important per a la seva carrera. Després la resta de temporada fins que va decidir parar es va limitar a l'alegria dels Jocs Olímpics de Rio, on va guanyar l'or, sense estar en forma. "Vaig fer uns grans Jocs i no sé per què. No vaig arribar en forma per la lesió i, després, al final vaig haver de parar".

Per això, com ha fet sempre, el tennista mallorquí, ha evitat qualsevol mostra excessiva d'orgull pel triomf. "Sempre ha sigut així. No vull que m'afectin les grans victòries ni les derrotes. Això no em canvia la meva manera de pensar. Sempre intento tocar amb els peus a terra", ha assegurat. El seu únic objectiu és "jugar com ho estic fent i que les lesions em respectin. Necessito estar sa, això és vital", ha insistit.

L'exnúmero 1 mundial es mostra feliç per com ha començat la temporada i la forma en què ha arribat a la temporada de terra. "Uns tornejos molt especials per a mi, des de sempre", ha dit. Nadal espera continuar en la bona línia aquesta setmana a Barcelona i aprofitar la dinàmica, encara que admet que el torneig no serà fàcil. "Hi ha un bon quadro amb Murrai i Zverev. Llàstima de la baixa de Nishikori, però és un torneig de màxim nivell", ha admès el mallorquí que dimecres debutarà contra el vencedor del partit entre l'argentí Renzo Olivera o el brasiler Dutra Silva.

EL CLÀSSIC

Notícies relacionades

Si d'alguna cosa estava menys content Nadal era del clàssic. No tenia ganes de parlar i ha dit que serà l'última vegada que parli d'això. "Com a seguidor del futbol va ser un partit molt emocionant on podia passar de tot, com a aficionat del Madrid hauria preferit una altra cosa. La victòria del Barça posa la Lliga més emocionant i pot passar qualsevol cosa. Si hagués guanyat el Madrid s'hauria sentenciat, però encara tinc esperances".

 

Temes:

Rafa Nadal