TENNIS

KO de Muguruza i Ferrer a Wimbledon

Bautista. Ramos i Carla Suárez passen a la tercera ronda a Londres

 

  / AP / BEN CURTIS

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

Finalista l'any passat, actual número 2 mundial i arribada a Wimbledon com a recent campiona de Roland GarrosGarbiñe Muguruza s'ha acomiadat del torneig inesperadament en la segona ronda al perdre davant l'eslovaca Jana Cepelova (124a mundial) per 6-3 i 6-2. Una rival que venia de la fase prèvia, però que s'ha mostrat molt més adaptada i ha sorprès des de l'inici la hispanoveneçolana, amb un joc que desconeixia, molt agressiva, que li ha trencat la sacada en el segon joc i en el sisè, i encara que ha cedit el seu en el setè ja tenia prou avantatge per apuntar-se la primera mànega en 29 minuts.

La hispanoveneçolana no ha trobat la fórmula per capgirar el partit i es desesperava buscant ajuda a la grada, encara que ha mostrat una actitud sempre negativa.En la segona mànega, {Cepelova} no s'ha arrugat i ha mantingut el seu joc d'atac fins a avançar-se 4-0 al marcador i agafar un avantatge definitiu per firmar la seva millor victòria per 6-2, en 59 minuts. Tot un cop per a una Muguruza faltada de confiança i sense actitud sobre la pista.

SENSE DEPRESSIONS

Garbiñe Muguruza

CAMPIONA DE ROLAND GARROS

"Estava sense energies, em faltaven forces, ella ha jugat com ha volgut i jo he d'aprendre de la derrota"

«Estava sense energies, apagada, em faltaven les forces. Ella ha jugat com ha volgut i jo he d'aprendre d'aquesta derrota», ha confessat Muguruza que ja va tenir problemes per superar la primera ronda davant la italiana Camila Giorgi. Muguruza ha estat molt lluny de la campiona que arribava de París o de la jugadora que va sorprendre a l'arribar a la final davant Serena Williams el 2015. «Ha sigut una mica de tot, mental també. Perdre és una decepció, òbviament, però m'ho prendré d'una forma positiva, sense depressions. No val la pena. Avui no m'ha sortit res i ella  ha jugat molt {valenta}», va valorar Muguruza que no creia haver «fet res de malament en la seva preparació per a Wimbledon.

JORNADA NEGATIVA

La jornada ha sigut negativa per a la majoria d'espanyols a Wimbledon, i només han aconseguit passar a tercera ronda Roberto Bautista, Albert Ramos i Carla Suárez, mentre que s'han acomiadat David FerrerNicolás Almagro i Lara Arruabarrena en els partits disputats fins al moment, després de la plujosa jornada de dimecres que va obligar a suspendre la programació a excepció dels partits disputats a la pista central, l'única coberta. Qui més fàcil ha tingut la seva classificació ha sigut Bautista, que no ha hagut ni de saltar a la pista després que el seu rival, el kazakh Mikhaïl Kukuixkin, es retirés. Més dificultats ha tingut Carla Suárez, que ha hagut d'aixecar un set en contra davant la txeca Denisa Allertova per 3-6, 6-2 i 6-1. Albert Ramos, per la seva part, ha pogut amb el serbi Viktor Troicki (25è) en cinc mànegues: 3-6, 6-3, 6-3, 2-6 i 6-3.

Notícies relacionades

La debacle inesperada ha arribat amb l'eliminació de Ferrer a mans del francès Nicolas Mahut en tres sets, per 6-1, 6-4 i 6-3, en un partit suspès dimecres amb el marcador en contra per a l'alacantí (1-3). Mahut ha imposat el seu joc més agressiu de sacada i volea per dominar Ferrer, número 14 mundial, que no ha trobat la fórmula de frenar el seu rival. Ferrer havia arribat als quarts de final a Wimbledon el 2012 i el 2013, a més d'eliminar Mahut en pista ràpida a París-Bercy el 2011.

Com Ferrer, també s'ha acomiadat en la segona ronda Almagro davant l'uzbek Denis Istomin per 6-4, 7-6 (7-5) i 6-2. I en el torneig femení, Lara Arruabarrena ha caigut davant la russa Daria Kasatkina per 7-6 (11-9) i 6-3.