Carla Suárez destrossa Radwanska i accedeix a la final de Doha

La tennista canària s'ha imposat en 62 minuts per 6-2 i 6-0 amb una lliçó de tennis davant la número 3 mundial

marcosl32526746 spain s carla suarez navarro celebrates after winn160226175702

marcosl32526746 spain s carla suarez navarro celebrates after winn160226175702 / ISSEI KATO

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Carla Suárez jugarà la final del torneig de Doha dissabte. La tennista canària s'ho ha guanyat al vèncer en les semifinals la polonesa Aznieszka Radwanska de forma contundent per 6-2 i 6-0. En només 62 minuts s'ha tret de sobre l'actual númerro 3 mundial i campiona de l'últim Masters. Per a la tennista espanyola, actual número 11 mundial, aquesta serà la desena final que disputarà en la seva carrera i la segona d'un Premier 5, màxima categoria, després dels Grand Slam. L'altra final que va jugar Carla Suárez va ser l'any passat a Miami on, curiosament, també va eliminar Radwanska (5-7, 6-0, 6-4), encara que després va perdre amb la número 1, Serena Williams. La victòria en les semifinals permetrà a l'espanyola saltar a la sisena plaça mundial. "Tornar al 'top ten' era un objectiu que tenia des de l'any passat", ha destacat Suárez que aquesta temporada va arribar als quarts de final a Austràlia i les semifinals a Brisbane, com a millors resultats. 

10 JOCS SEGUITS 

En el primer set, Carla Suárez ha mostrat un tennis imperial. En 29 minuts i trencant en tres ocasions el servei de la tennista polonesa que, després del 2-1 a favor seu, ha cedit quatre jocs, sotmesa al domini d'una rival que manava sobre la pista amb la dreta, un revés definitiu o pujant a la xarxa, sense cap concessió, i ha tancat la mànega amb només dos errors no forçats. Més bona efectivitat impossible.

Notícies relacionades

Però la festa de Carla Suárez ha continuat en la segona mànega. Sense treure el peu de l'accelerador, malgrat una espectacular caiguda al voler arribar a una deixada de Radwanska, de la qual ha hagut de ser atesa al canell sobre la pista, la canària ha guanyat ha continuat el seu recital per  accedir a la seva primera final de l'any, i ha guanyat 10 jocs seguits, des que va perdre l'últim en el tercer joc de partit.

OSTAPENKO, A LA FINAL

La tennista canària, establerta a Barcelona, s'enfrontarà en la final a la jove revelació del torneig, la letona Jelena Ostapenko de 18 anys, número 88 mundial, que s'ha classificat després de la retirada de l'alemanya Andrea Petkovic, tot i que ja dominava el marcador per 7-5 i 1-0. Ostapenko havia eliminat pel camí la russa Svetlana Kuznetsova (n. 12), la txeca Petra Kvitova (n. 5) i la xinesa Saisai Zheng (n. 72). 

Jelena Ostapenko Andrea PetkovicSvetlana KuznetsovaPetra Kvitova"M'he sentit molt bé sobre la pista i el partit ha sortit fàcil, potser Radwanska estava una mica cansada del partit del dia anterior", ha valorat Carla Suárez amb humilitat, encara que ella també arrossega un sobreesforç a l'estar jugant el doble amb la italiana Sara Errani i que havia de jugar les semifinals dues hores més tard.

Temes:

Carla Suárez