LA COPA DAVIS

Espanya certifica la victòria davant la feble Dinamarca (3-0)

Nadal i Verdasco s'imposen als danesos Nielsen i Kroman cedint un set (4-6, 6-3, 6-7 i 6-4)

Rafael Nadal parla amb Fernando Verdasco durant el partit de dobles de l’eliminatòria per la permanència en la segona divisió de la Copa Davis contra Dinamarca.

Rafael Nadal parla amb Fernando Verdasco durant el partit de dobles de l’eliminatòria per la permanència en la segona divisió de la Copa Davis contra Dinamarca. / REUTERS / FRANK CILIUS

1
Es llegeix en minuts

Rafael Nadal Fernando Verdasco han donat el tercer punt a Espanya en l'eliminatòria del Grup Europeu davant el feble equip de Dinamarca. La parella espanyola s'ha imposat per 6-4, 3-6, 7-6 (7-4) i 6-4 a Thomas Kroman Frederil Nielsen, cedint inesperadament un set i necessitant arribar al 'tie break' en el quart abans d'aconseguir la victòria que permetrà a Espanya mantenir-se a la segona divisió la temporada que ve per aspirar a tornar al Grup Mundial. 

Notícies relacionades

Els dos esquerrans espanyols no jugaven junts a la Copa Davis des del 2006 i a la ràpida pista d'Odense han estat irregulars arribant a passar algunes dificultats al cedir el segon set i salvar-se de perdre el tercer en el 'tie break' en què Nielsen, el número 1 danès i campió de Wimbledon en dobles el 2012 amb el britànic Jonathan Murray, ha comès una doble falta decisiva en l'últim punt (7-4).

"VICTÒRIA PRIORITÀRIA"

"Guanyar aquesta eliminatòria era prioritari per lluitar per tornar al Grup Mundial", ha valorat a peu de pista l'exnúmero 1 mundial, que tornava a jugar una eliminatòria de Copa davis des que ho va fer per última vegada el 2013, davant Ucraïna, a la Caja Mágica de Madrid, quan l'equip espanyol va evitar el descens de categoria. Des d'aleshores, Espanya havia perdut tres eliminatòries consecutives fins avui que li van suposar el descens el 2014, al perdre davant Brasil, i aquest any la derrota davant Rússia el mes de juliol passat a Vladivostok, que li ha impedit jugar aquest any per l'ascens.