COPA DAVIS

Nadal i Ferrer donen els dos punts a Espanya a la Davis

El tennista mallorquí derrota a Torpegaard en tres sets (6-4, 6-3 i 6-2) i el número dos espanyol es desfà de Nielsen per 6-1, 7-5 i 6-2

1
Es llegeix en minuts

Rafael Nadal ha aconseguit aquest divendres el primer punt per a Espanya en l'eliminatòria contra Dinamarca per la permanència al Grup I de la zona Europa/Àfrica (la segona divisió de la Copa Davis) al derrotar en tres sets (6-4, 6-3 i 6-2) a Mikael Torpegaard al pavelló d'Esports d'Odense. Després David Ferrer, el número dos espanyol, s'ha desfet de Nielsen per 6-1, 7-5 i 6-2. Espanya domina l'eliminatòria per un clar 2-0, resultat que tothom esperava davant la diferència de nivell entre un equip i l'altre.

El número u del tennis espanyol i setè del món ha guanyat amb menys comoditat de l'esperada tenint en compte la diferència de rànquing amb Torpegaard (909 de l'ATP). Nadal, que tornava a la Copa Davis després de dos anys, va arrencar fred i va cometre més errors del que és habitual sobre la pista de superfície dura (Deco Turf) davant un rival sense res a perdre i que fins i tot li va trencar el servei en un joc del segon set a l'ídol de la seva infància, com havia reconegut en els dies previs.

Notícies relacionades

Torpegaard va tenir fins a tres boles per trencar-li el servei a Nadal i col·locar el 5-4, però les va desaprofitar i després va entregar el primer set amb una doble falta en l'últim punt. Sense escarafalls, Nadal va dominar amb més claredat el set següent, amb dos trencaments de servei, i més encara el tercer, que va guanyar per 6-2 per tancar una victòria en una mica més de dues hores que dóna el primer punt a l'equip capitanejat per Conchita Martínez. "El partit ha sigut còmode, sempre amb avantatge i sense patir gaire. Però no era un partit per fer grans coses", ha comentat Nadal, que ha afegit que "en pista coberta i ràpida és complicat tenir bones sensacions, tot s'iguala".

David Ferrer, per la seva part, el número dos espanyol i vuitè del món, ha superat també en tres mànegues a Frederik Lochte Nielsen, número 283 del rànquing ATP, per 6-1, 7-5 i 6-2 i ha donat el segon punt al conjunt espanyol.