PRESENTACIÓ AL SALÓ DE CENT

Nadal tornarà a Barcelona per reconquistar l'Open Banc Sabadell

El tennista manacorí, que l'any passat va caure en quarts, participarà en el torneig del 18 al 26 d'abril amb quatre 'top 10' més

Rafael Nadal, durant un partit del recent Obert d’Argentina, a Buenos Aires.

Rafael Nadal, durant un partit del recent Obert d’Argentina, a Buenos Aires. / REUTERS / MARCOS BRINDICCI

1
Es llegeix en minuts

Rafael Nadal vol tornar a ser el rei del Barcelona Open Banc Sabadell. El tennista manacorí, vuit vegades triomfador a la capital catalana i que l'any passat va caure en quarts davant Nicolás Almagro, participarà en l'edició d'aquest any, que se celebrarà del 18 al 26 d'abril, amb quatre jugadors del 'top 10'. Segons ha anunciat aquest dilluns durant la presentació el director del torneig i exjugador, Albert Costa, el número tres del món estarà acompanyat per l'alacantí David Ferrer (8), quatre vegades finalista; el japonès Kei Nishikori (5), que defensarà la condició de campió; el croat Marin Cilic (10), guanyador del passat Open dels EUA, i el canadenc Milos Raonic (6).

A sis setmanes de començar el 63è Trofeu Conde de GodóAlbert Agustí, president del Reial Club de Tennis Barcelona (RCTB), que organitza la competició, ha detallat que Canal+ s'afegirà a TVE i a TV-3 com les cadenes que retransmetran els partits a uns 200 països. A més, ha avançat que hi haurà un homenatge al tennista Joan Gisbert perquè es compleixen 50 anys des de la seva victòria en el campionat i que se celebrarà un torneig sub-14

Alt nivell dels participants

"És una novetat de la qual estic molt orgullós. Tindrem un quadro de vuit nois i vuit noies, que posarà compartir les instal·lacions amb els seus ídols", ha afegit Costa sobre aquesta última novetat. El director esportiu també s'ha mostrat orgullós "del nivell que tindrà, un any més, el torneig", ja que a més dels cinc 'top 10', comptarà amb cinc jugadors més entre els 20 millors del món.

Així, no es perdran la cita el toledà Feliciano López (12), el francès Jo Wilfried Tsonga (13), el letó Ernests Gulbis (15), el  castellonenc Roberto Bautista (16) i el català Tommy Robredo (22). L'italià Fabio Fognini, els argentins Pablo Cuevas i Leonardo Mayer, el francès Richard Gasquet, l'alemany Philipp Kohlschreiber i el madrileny Fernando Verdasco completen, tret de baixes d'última hora, els 16 caps de sèrie.

Esdeveniment esportiu i social

Notícies relacionades

Durant l'acte, celebrat al Saló de Cent de l'ajuntament de la capital catalana, l'alcalde, Xavier Trias, ha destacat que aquest torneig "dóna solera a Barcelona i la projecta com a capital esportiva". "A més, no és un esdeveniment només esportiu, sinó que és un esdeveniment social de primer ordre, perquè qui no va gairebé no existeix en aquesta ciutat", ha afirmat.

El Barcelona Open Banc Sabadell, que aquest any tindrà un pressupost aproximat de 10 milions d'euros, és el tercer Open 500 que més diners reparteix en premis: 1,99 milions. Només el superen els de Pequín i Dubai.