Cavendish guanya la seva tercera etapa al Giro 2013

Wiggins perd més de tres minuts i es planteja l'abandonament per una infecció pulmonar

Mark Cavendish firma abans de la sortida.

Mark Cavendish firma abans de la sortida. / AP / GIAN MATTIA D'ALBERTO

1
Es llegeix en minuts

El britànic Mark Cavendish (Omega Pharma) ha guanyat la seva tercera etapa en l'actual edició del Giro en una jornada marcada per la intensa pluja que ha acabat d'enfonsar Bradley Wiggins (Sky) i ha mantingut de líder l'italià Vincenzo Nibali (Astana).

Cavendish ha guanyat en l'esprint amb claredat, marcant un temps de 3h 01.47 en el curt trajecte de 134 quilòmetres entre Longarone i Treviso. La segona plaça ha estat per al francès Néixer Bouhanni (Ag2r) i la tercera, per a l'eslovè Luka Mezgec (Argos). Cavendish ja havia guanyat la primera etapa, a Nàpols, i la 6a, a Margerita de Savoia, i ja té 13 victòries parcials al Giro.

Nibali ha conservat la 'maglia rosa' i Wiggins, que ha passat molts angúnies, afectat per una infecció pulmonar, ha perdut totes les opcions a la general al creuar la meta despenjat, a més de 3 minuts del guanyador.

Notícies relacionades

Wiggins no ha pogut seguir el ritme del grup a falta d'uns 30 quilòmetres per al final de la 12a etapa. Ha estat esperat pels seus companys d'equip, però tampoc ha pogut seguir el seu ritme, i per això ha perdut més de tres minuts que l'han enfonsat en la general i que pot portar-lo fins i tot a una imminent retirada en la carrera. Abans de la sortida, el seu equip, l'Sky, havia anunciat que el ciclista britànic pateix una infecció pulmonar. "No em trobo bé. He passat 24 hores molt complicades, espero millorar en les pròximes hores", havia dit Wiggins. Però la seva última profecia no s'ha complert i està a punt d'abandonar.

Aquest divendres es disputa la tretzena etapa entre Busseto i Cherasco, de 242 quilòmetres, jornada plana per la zona nord d'Itàlia propícia per a una altra arribada a l'esprint.