Previsió meteorològica

Temps a Catalunya, avui dijous 9 de febrer de 2023: el temporal amaina, però no ens confiem

La Generalitat manté l’avís per mal estat del mar al nord del litoral

Temps a Catalunya, avui dijous 9 de febrer de 2023: el temporal amaina, però no ens confiem

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

El temporal que ha escombrat aquests últims dies Catalunya ha amainat aquest dijous, 9 de febrer, però el temps manté bastanta inestabilitat. Els termòmetres tocaran fons i hi haurà possibilitat de xàfecs en diferents zones i la Generalitat manté actiu l’avís per temporal marítim al nord del litoral. Serà l’últim dia inestable, abans d’una sèrie de dies assolellats i menys freds.

Els núvols de matinada s’aniran obrint a nombroses comarques, a excepció de les de Girona. Durant el migdia apareixeran núvols que taparan el cel al vessant sud del Pirineu, la meitat oriental de Catalunya i el litoral i prelitoral.

Durant la matinada hi ha hagut precipitació (alguna en forma de neu) en punts de les comarques occidentals. A partir del migdia apareixeran xàfecs dispersos en la meitat oriental, el prelitoral i, de manera més aïllada, al litoral.

La cota de neu oscil·larà durant el dia entre els 500 i els 700 metres.

Els termòmetres registraran un nou descens generalitzat. Cauran tant les temperatures mínimes com les màximes.

Notícies relacionades

El vent podrà bufar amb força a la costa i a les zones elevades.

A partir de divendres, nou canvi de decoració. Torna l’estabilitat, veurem el sol i els termòmetres iniciaran una decidida escalada fins a valors superiors a la mitjana en aquesta època de l’any.