Previsió meteorològica

Temps a Catalunya, avui dimarts 7 de febrer de 2023: el ‘dia D’ del temporal de llevant

Neu en cotes baixes, pluja, vent i onatge marcaran la jornada

  • Catalunya activa l’alerta per vent, neu, pluja i l’estat del mar

  • Torna el fred intens

  • ¿On nevarà a Catalunya?

2
Es llegeix en minuts

Catalunya viurà aquest dimarts, 7 de febrer, el ‘dia D’ del temporal de llevant causat per la borrasca ‘Isaack’, situada sobre el Mediterrani. Avui esperem neu en cotes relativament baixes (podrien arribar a baixar dels 600 metres), pluja, vent i onatge. La situació ha portat la Generalitat a activar les alertes per cadascuna d’aquestes circumstàncies.

Els núvols han anat augmentant ràpidament durant la matinada i han deixat el cel molt tapat a pràcticament tot el territori.

Ja des de primera hora del matí, s’espera pluja extensa i continuada en la meitat est de Catalunya. També pot ploure, tot i que de manera més dispersa, en altres punts.

Les pluges s’estendran a partir del migdia i quedaran restringides a partir de la nit al sud del litoral i a l’interior del nord-est. Les precipitacions podran ser abundants al litoral i prelitoral, a la serralada Transversal i al Pirineu oriental. És en aquestes últimes zones podrien acumular-se més de 100 litres en 24 hores.

Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i neu granulada. La cota de neu se situarà entre els 600 i 800 metres, tot i que podria baixar als 400 metres a l’interior del nord-est i el massís del Port. A partir de mitja tarda la cota de neu pujarà al litoral i prelitoral i oscil·larà entre els 800 i els 1.000 metres.

En punts del nord-est, el prelitoral i la Catalunya central es podran acumular més de 10 centímetres de neu nova per sobre dels 800 metres. A la serralada transversal i el Pirineu oriental podran acumular-se 40 centímetres per sobre dels 1.500 metres.

La temperatura mínima pot pujar lleugerament. Les màximes, en canvi, continuaran baixant.

Notícies relacionades

El vent bufarà amb força al litoral, prelitoral i zones altes.

Dimecres i dijous continuarà la inestabilitat amb risc de precipitacions a diverses comarques. A partir de divendres, el temps canviarà: tornarem a veure el sol i els termòmetres iniciaran una remuntada.