Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dilluns 6 de febrer de 2023: comença una setmana moguda

Les temperatures cauran i s’espera un fort temporal marítim i, fins i tot, neu

  • Torna el fred intens

  • ¿On nevarà a Catalunya?

  • Totes les claus del brusc canvi de temps que afectarà Catalunya

Temps de Catalunya, avui dilluns 6 de febrer de 2023: comença una setmana moguda
1
Es llegeix en minuts

Catalunya comença aquest dilluns, 6 de febrer, una setmana moguda des del punt de vista meteorològic. S’ha acabat la placidesa dels passats dies per donar pas a fred, pluges, probabilitat de neu, vent i temporal marítim. La Generalitat ha activat l’alerta per fort onatge i manté avisos per vent i neu en comarques de l’est i del nord-est.

La nuvolositat anirà augmentant durant el dia des del nord-est fins al sud-oest. A primeríssima hora del matí han començat les precipitacions al nord-est. També s’esperen pluges aïllades a la resta del litoral i el prelitoral. Les precipitacions seran febles, tot i que a les comarques de Girona és possible que arribin acompanyades de tempesta i neu granulada.

La cota de neu oscil·larà entre els 600 i els 800 metres, tot i que a l’extrem nord-est podria baixar fins als 400 metres.

Les temperatures màximes cauran en picat a tot el territori, a excepció de les comarques occidentals.

Notícies relacionades

El vent pot bufar amb força durant el matí als cims del Pirineu i al cap de Creus. També hi haurà ratxes fortes al litoral i el prelitoral.

Dimarts serà el dia més inestable de la setmana. S’estendran les precipitacions a gairebé tot el territori i continuarà el temporal marítim. Caldrà estar atents a la possibilitat de nevades en cotes baixes.