Previsió meteorològica

Temps a Catalunya, avui dijous 26 de gener de 2023: el fred posa fi a la treva

Les temperatures inicien un nou descens

  • Catalunya afronta una setmana de temperatures gèlides

  • Vòrtex polar: què és i cinc claus per entendre el fenomen

Temps a Catalunya, avui dijous 26 de gener de 2023: el fred posa fi a la treva

ALBA CASASNOVAS

1
Es llegeix en minuts

El fred ha donat per acabada la treva i inicia una nova ofensiva que culminarà el cap de setmana. Catalunya tindrà aquest dijous, 26 de gener, una jornada en què dominarà el sol amb algun interval ennuvolat, tot i que el protagonista seran de nou les baixes temperatures, que s’aniran reforçant progressivament els pròxims dies.

Malgrat que dominarà el cel serè, es veuran núvols especialment al vessant nord del Pirineu i el massís del Port. Els núvols baixos faran acte de presència en altres comarques del litoral i el prelitoral.

El Meteocat preveu fins a mig matí nevades febles al Port a partir de la cota de 600 metres i al vessant nord del Pirineu. Tampoc es descarta algun xàfec fugaç en punts de la costa central. Res d’important.

La temperatures cauran significativament. El descens tèrmic es notarà especialment en punts de la costa i el prelitoral, on la Generalitat ha activat avisos per fred (per a la matinada passada). L’ambient serà fred i hi haurà gelades en zones de l’interior.

Al Pirineu i a la depressió central sorgiran bancs de boira o boirina fins al migdia.

Notícies relacionades

Hi haurà ratxes de vent fort a les comarques del sud, l’Empordà i als cims del Pirineu.

El fred continuarà sent el principal protagonista del que queda de setmana. Els termòmetres tocaran fons dissabte i, sobretot, diumenge. Divendres hi haurà nevades importants al vessant nord del Pirineu occidental, que duraran fins dissabte.