Previsió meteorològica

Temps a Catalunya, avui dimarts 24 de gener de 2023: neu en cotes baixes

La Generalitat manté la prealerta per nevades, tot i que no s’esperen precipitacions importants

  • Catalunya afronta una setmana de temperatures gèlides

  • Vòrtex polar: què és i cinc claus per entendre el fenomen

Temps a Catalunya, avui dimarts 24 de gener de 2023: neu en cotes baixes

MARTA LLUVICH / ACN

2
Es llegeix en minuts

Màxima expectació a Catalunya aquest dimarts, 24 de gener, per la possibilitat de neu en cotes baixes. Les temperatures han pujat lleugerament, però una borrasca mediterrània que entrarà pel nord-est i es desplaçarà cap al sud-oest provocarà precipitacions (algunes en forma de neu). No obstant, les previsions descarten de moment que la pluja o la neu siguin abundants. La Generalitat ha activat el pla Neucat pel risc d’acumulació de neu en cotes baixes i manté l’alerta per onada de fred, especialment a les matinades.

La nuvolositat provocada per la borrasca i el vent humit augmentarà de nord-est a sud-oest. El cel quedarà bastant tapat, especialment a la meitat est de Catalunya.

De matinada hi ha hagut alguna nevada feble a les comarques del nord-est. Durant tot el dia s’esperen precipitacions en altres zones de la meitat est, litoral, prelitoral i punts de la depressió central. S’acumularan quantitats poc abundants.

La cota de neu oscil·larà entre els 200 i els 400 metres. A la tarda pujarà als 800 metres en el quadrant nord-est i el sector central de la costa i el prelitoral.

La temperatura mínima pujarà lleugerament. La màxima, en canvia, tendirà a baixar. Hi haurà de nou gelades en zones de l’interior i el Pirineu occidental.

Notícies relacionades

El vent bufarà amb força al nord-est, el centre de la costa i a les Terres de l’Ebre.

Dimecres s’estabilitzarà el temps, però continuaran dominant les temperatures molt baixes. Divendres podria nevar de nou al Pirineu occidental.