Descens de les temperatures

Restablerta la circulació de camions de Catalunya a França, interrompuda per l’avís de neu

  • La nova predicció de Jorge Rey sobre la neu

  • Roberto Brasero espanta amb la seva nova predicció

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La circulació de camions entre Catalunya i França per l’autopista AP-7 ha quedat restablerta aquest divendres a la matinada després que les autoritats franceses la restringissin davant la previsió de nevades al país gal, segons han informat els Mossos d’Esquadra a Europa Press.

Els Mossos van interrompre la circulació de camions des d’aquest dijous a les 20.00 hores a la sortida 3 de l’AP-7, a l’altura de Llers (Girona), i el Servei Català de Trànsit (STC) va informar de la restricció a través de plafons a les vies AP-7 i A-2.

Els agents de la policia catalana van desviar el pas dels esmentats vehicles cap a les àrees de servei, on els conductors han passat la nit.

D’altra banda s’han habilitat les zones de les antigues esplanades dels peatges de la Roca (Vallès Oriental) i Martorell (Baix Llobregat) per si feia falta més espai per aparcar camions, i estaran condicionats amb lavabos i avituallament per als transportistes amb la col·laboració del Ministeri de Transports i la Creu Roja.

L’avís, fins aquest divendres

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) manté actiu l’avís per neu al Pirineu i el Prepirineu Català, on nevarà en totes les cotes, i a les comarques limítrofes de la gran serralada la cota de neu se situarà entre els 800 i els 500 metres.

Aquest avís es mantindrà fins aquest divendres, quan la cota de neu baixarà fins als 200 metres a comarques com l’Empordà, situada al nord-est de Catalunya.

Però l’episodi meteorològic també ha vingut acompanyat d’un vent que ha agafat les regnes a la comunitat autònoma amb ratxes que han superat els 150 km/hora (Montseny) i els 94 km/hora (Barcelona). Des de dilluns ja va començar a ocasionar múltiples destrosses principalment amb arbres caiguts i instal·lacions, com per exemple a centres comercials com el Màgic de Badalona i el Gran Via de Barcelona.

Notícies relacionades

En aquest cas, la previsió del Meteocat és que el vent tingui protagonisme aquesta tarda a la Catalunya Central i al litoral, amb un avís de perill extrem (5/6) a les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès, l’Alt Camp i el Baix Camp; i de perillositat alta a la resta de Catalunya (menys al nord-est del país).

Així mateix, aquest divendres el vent es focalitzarà en punts del Pirineu, el nord-est i el sud de Catalunya.