Previsió meteorològica

Temps a Catalunya, avui dissabte 14 de gener del 2023: dia tranquil abans que arribi el fred

Última jornada de temperatures suaus abans de començar una setmana de descens acusat dels termòmetres

  • Ja hi ha data per al ‘veritable’ hivern si es trenca el vòrtex polar

  • ¿Què és un torb?

  • ¿Què és l’‘efecte föhn’?

Temps a Catalunya, avui dissabte 14 de gener del 2023: dia tranquil abans que arribi el fred

EPC

1
Es llegeix en minuts

Aquest dissabte, 14 de gener, es presenta a tot el territori de Catalunya com una jornada serena amb un temps estable, sense grans canvis en els termòmetres ni tampoc al cel.

Així, ja de primera hora dominarà el sol a gran part del territori, si bé creuaran alguns núvols alts i alguns de mitjans durant la primera meitat del dia al terç nord-occidental i el cel estarà entre mig tapat i sumit en la boira a l’interior de la província de Lleida.

A partir del migdia augmentarà la nuvolositat al quadrant nord-oest que tendirà a desplaçar-se a la resta del territori i deixaran el cel entre poc i mig ennuvolat al final del dia. No s’espera precipitació.

Notícies relacionades

Quant als termòmetres, sense grans canvis. La temperatura mínima anirà en lleuger descens i la màxima serà lleugerament més alta, excepte a la plana de Lleida, on serà entre lleugerament i moderadament més baixa a causa dels bancs de boira matinals que en frenaran l’ascens.

De cara a diumenge sí que veurem un canvi de tendència que es confirmarà al llarg de la setmana vinent. I és que arriba una massa d’aire fred polar que començarà a fer descendir els termòmetres de manera considerable ja a finals d’aquesta setmana, i de manera acusada a partir de dimecres.