Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dijous 12 de gener de 2023: a l’espera del gran canvi de temps

Diumenge s’espera l’arribada de més fred i precipitacions

  • Ja hi ha data per al ‘veritable’ hivern si es trenca el vòrtex polar

  • ¿Què és un ‘torb’?

  • ¿Què és l’‘efecte föhn’?

Temps de Catalunya, avui dijous 12 de gener de 2023: a l’espera del gran canvi de temps

OBSERVATORI POMPEU FABRA / ALFONS PUERTAS

1
Es llegeix en minuts

Catalunya patirà aquest dijous, 12 de gener, els efectes de la presència de l’anticicló, que garantiran el bon temps fins dissabte. A partir de llavors, es preveu un important canvi de temps, amb fred i precipitacions.

Dominarà el cel serè, amb presència d’alguns núvols fins a les comarques del terç nord. S’esperen estrats baixos matutins al nord de la costa central, al sud de la Costa Brava i a la depressió central, on hi podrà haver boira o boirina persistent.

Les temperatures tornaran a baixar avui, tant les mínimes com les màximes, especialment a les zones amb núvols baixos, boira o boirina.

Notícies relacionades

Hi podrà haver ratxes fortes de vent a les comarques del sud i al nord de l’Alt Empordà, que aniran amainant amb el pas de les hores.

Comença un període d’estabilitat, amb domini del sol i alguns episodis de núvols o boirines, que durarà fins diumenge. Aquell dia començarà un canvi de temps, amb fred i precipitacions, especialment al Pirineu. Tot i que encara hi ha moltes incerteses, s’espera que l’ambient hivernal s’imposi durant la setmana vinent.