Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dilluns 9 de gener de 2023: compte amb el vent

Les temperatures baixaran, però continuaran sent suaus

  • Catalunya activa l’alerta per vent

  • ¿Què és l’‘efecte föhn’?

Temps de Catalunya, avui dilluns 9 de gener de 2023: compte amb el vent

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

El vent serà el principal protagonista del temps a Catalunya aquest dilluns, 9 de gener. Les temperatures baixaran una mica, però continuaran sent suaus i veurem més el sol que aquest diumenge.

La Generalitat ha activat per a aquest dilluns avisos de risc per intensitat del vent. La velocitat podria superar els 20 metres per segon, especialment en el tram central de la jornada. Les comarques que es veuran més afectades seran les del Pirineu Occidental i les de la meitat sud, incloent-hi l’àrea de Barcelona.

El cel estarà serè, a excepció del vessant nord del Pirineu i altres punts de la serralada, així com al litoral i al prelitoral nord. És precisament al vessant nord del Pirineu on s’esperen precipitacions. També podria ploure fins al migdia en punts del litoral nord.

La cota de neu se situarà als 1.200 metres, tot i que podria baixar als 1.000 metres durant el dia. Les precipitacions seran febles en general, tot i que en cotes altes del Pirineu es podran acumular fins a 30 centímetres de neu nova.

La temperatura mínima, que es registrarà a l’acabar el dia, serà més baixa. La màxima també caurà a gairebé totes les comarques.

Notícies relacionades

La boira i la boirina dificultaran la visibilitat a la depressió central. A l’extrem nord del Pirineu es registrarà el fenomen del torb (tempesta de neu, gel o calamarsa de forta intensitat).

S’esperen pocs canvis en els pròxims dies. Les pluges desapareixeran a partir de dimarts, i les temperatures seguiran per sobre de la mitjana d’aquestes dates.