¿Casualitat o realitat?

El meteoròleg Mario Picazo revela el ‘truc de les vaques’ per saber si plourà

El meteoròleg Mario Picazo revela el ‘truc de les vaques’ per saber si plourà

Efe / Mariscal

1
Es llegeix en minuts

El meteoròleg Mario Picazo és una de les cares més famoses de les prediccions del temps a la televisió. No en va, va ser durant molts anys cap de meteorologia de Telecinco i actualment és el cap d’Eltiempo.es.

Fa unes setmanes, la seva predicció alarmant sobre el que passaria a Espanya a finals d’estiu en va deixar més d’un bocabadat. I ara, fa uns dies, ha donat la seva recepta per saber quan plourà.

Notícies relacionades

Es tracta d’observar com es comporten els animals, en aquest cas, les vaques. «Si hi ha un animal que en sap, de meteorologia, és la vaca. Quan s’acosta pluja s’agrupen i es tomben a la pastura per mantenir el terra sec», vs escriure Picazo a Twitter el dia 5 passat. «A Astúries hi ha hagut consens amb la predicció de pluja per a aquests dies», afegeix, juntament amb una foto de les vaques ajagudes en grup en el que se suposa que és un prat de la comunitat.

Molts dels tuitaires sembla que donen per bona aquesta afirmació i enalteixen com de bé es viu a Astúries. Però Picazo també té detractors que el corregeixen: «Lamento informar que veig vaques pastant al Pirineu cada dia i que no sempre és així. Moltes vegades estan ajagudes i agrupades i no s’acosta pluja ni de casualitat». I un comentari posterior que dona la raó a aquest tuitaire: «Així és. Les d’aquí, tots els matins d’estiu que les veig ajagudes a la pastura relaxades i fa més d’un mes que no plou».

Temes:

Pluges Estiu