Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, divendres, 1 de juliol: calma abans de l’episodi de calor del cap de setmana

Els termòmetres es tornaran a disparar a partir de dissabte

  • Tornen les altes temperatures a Catalunya: ¿Hi haurà una altra onada de calor?

  • ¿Què és el flaix de calor?

  • De la calitja al meteotsunami: aquests són els fenòmens que ens han assolat els últims mesos

Temps a Catalunya avui, divendres, 1 de juliol: calma abans de l’episodi de calor del cap de setmana
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya passarà aquest divendres, 1 de juliol, l’últim dia abans de l’episodi de calor intensa que s’espera per a aquest cap de setmana. La jornada serà suportable, amb el pas d’alguns núvols a les comarques del nord. Però ja ens podem preparar: el cap de setmana i dilluns (com a mínim) prometen.

Aquest divendres hi haurà núvols baixos a les comarques del nord-est i en altres punts del nord i la Costa Daurada. La nuvolositat tendirà a desaparèixer amb el pas de les hores, a excepció de punts de la muntanya on apareixeran núvols d’evolució. També hi haurà boira a zones de l’interior.

Notícies relacionades

Les temperatures continuaran contingudes. Baixaran una mica les màximes a les zones més properes a la costa. Després de les pluges de matinada en forma de xàfecs febles al Camp de Tarragona, el Pirineu i el Prepirineu, no s’esperen noves precipitacions.

La gran pujada de les temperatures començarà dissabte i arribarà al pic entre diumenge i dilluns, segons apunten les previsions. Les comarques més castigades per la calor seran les de l’interior.