Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, dijous, 30 de juny: tarda de tempestes

Els termòmetres tornaran a disparar-se a partir de dissabte

  • Tornen les altes temperatures a Catalunya: ¿Hi haurà una altra onada de calor?

  • ¿Què és el flaix de calor?

  • De la calitja al meteotsunami: aquests són els fenòmens que ens han assolat els últims mesos

Temps a Catalunya avui, dijous, 30 de juny: tarda de tempestes
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bona part de Catalunya (especialment les comarques del nord) tindrà un dia agitat aquest dijous, 30 de juny. Dominarà el sol, amb el pas d’alguns núvols en alguns territoris, però la tarda donarà pas a tempestes de certa intensitat.

Durant el matí aniran passant bandes de núvols alts, i a partir del migdia les masses de núvols s’imposaran en zones de muntanya, especialment el Pirineu, el Prepirineu i el Port. El cel acabarà estant molt cobert en bona part de la meitat nord de Catalunya. A més, es veuran núvols baixos a la Costa Daurada i en altres trams del litoral i el prelitoral.

Arribada la tarda, es preveuen xàfecs al Pirineu, que s’aniran estenent al Prepirineu i al nord de la Catalunya central. A la nit podria ploure també al sud del litoral. Les precipitacions estaran sovint acompanyades de tempesta i calamarsa. Podran ser d’intensitat forta al Pirineu i el Prepirineu oriental, circumstància que ha motivat que la Generalitat activi un avís per intensitat de pluja en aquestes zones.

Notícies relacionades

Les temperatures experimentaran pocs canvis, tot i que s’esperen que les màximes siguin lleugerament més baixes. Al final de la tarda la tramuntana bufarà amb més força a l’Empordà.

Divendres serà una mica més inestable, amb pluges a diverses comarques i més nuvolositat a la resta. Els termòmetres es dispararan dissabte, cosa que donarà entrada a un nou episodi de calor a Catalunya que s’allargarà durant diversos dies.