Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui dimarts, 24 de maig: pluges intenses a partir de la tarda

  • Catalunya bat el rècord de calor al maig

  • De la calitja al meteotsunami: aquests són els fenòmens que ens han assolat els últims mesos

Temps a Catalunya avui dimarts, 24 de maig: pluges intenses a partir de la tarda

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya tornarà a tenir aquest dimarts, 24 de maig, un dia plujós i mogut des del punt de vista meteorològic. La situació ha obligat la Generalitat a activar un avís per intensitat de pluja a nombroses comarques catalanes.

Al llarg del dia, les precipitacions avançaran d’oest a est. Al matí es deixaran notar a les zones d’interior de la meitat nord, al Camp de Tarragona i en altres punts del prelitoral central. A partir del migdia, podrà ploure en qualsevol punt, i ho farà de manera extensa a l’acabar el dia. Les pluges seran localment fortes i poden anar acompanyades de tempesta i calamarsa.

La quantitat de precipitació acumulada podrà ser abundant a la meitat nord i en comarques de Tarragona, i molt abundant en punts de la Catalunya central, el Pirineu i el Prepirineu. La cota de neu baixarà en algunes zones als 1.800 metres.

Les temperatures màximes baixaran de manera acusada en comarques d’interior.

Notícies relacionades

La tramuntana bufarà amb força al nord de l’Empordà. Al terç sud també es registraran ratxes fortes al final del dia.

Dimecres continuaran les pluges, tot i que perdran força amb el pas de les hores. Dijous, a més de continuar la inestabilitat, s’espera que els termòmetres toquin fons. La remuntada, a partir de dijous.