Clima aclaparador

¿Quan torna la calima a Barcelona i a la resta de Catalunya?

Calor africana a Espanya: els termòmetres es disparen

¿Què és la calima?

La massa d’aire càlid procedent del Sàhara portarà una gran massa de pols en suspensió

¿Quan torna la calima a Barcelona i a la resta de Catalunya?

Alfons Puertas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya, com la resta de la península Ibèrica, es prepara per afrontar l’arribada d’un episodi de calor realment insòlita per a mitjans de maig. Es registraran temperatures diürnes de més de 10 graus per sobre de la mitjana habitual en aquesta època de l’any. Tornen, a més, les nits tropicals (amb mínimes superiors als 20 graus). Se superaran àmpliament els 35 graus i algunes zones d’Espanya podran marcar ja els 40.

Però la calor no serà l’únic càstig que viurem. Totes les previsions apunten que, especialment a partir d’aquest divendres, ens arribarà una massa d’aire tòrrid gestada entre Algèria i Líbia, en ple desert del Sàhara.

Migjorns s’encarregaran que aquesta massa d’aire extraordinàriament càlid transporti una massa important de pols en suspensió. El fenomen, la tant coneguda com temuda calima, arribarà a la seva màxima expressió a Barcelona i a la resta de Catalunya durant el cap de setmana.

Notícies relacionades

Les conseqüències seran les ja sabudes (cel amb tonalitat vermellosa i possibilitat d’algun avís per concentració de partícules en suspensió), tot i que diferents models assenyalen que el fenomen serà d’una intensitat molt superior a la que es va registrar aquesta primavera a Catalunya i altres zones d’Espanya.

Serà, per tant, un cap de setmana aclaparador: calor altíssima, impròpia d’un mes de maig, i calima amb alta concentració de partícules que dificultaran l’activitat a l’aire lliure. Caldrà estar molt atents als avisos de les autoritats.

Temes:

Calor Àfrica