Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, dimecres, 20 d’abril: activada l’alerta per risc d’inundació

Comarques del sud poden acumular fins dijous al matí 100 litres per metre quadrat

L’arribada d’una altra pertorbació amenaça la diada de Sant Jordi d’aquest dissabte

Temps a Catalunya avui, dimecres, 20 d’abril: activada l’alerta per risc d’inundació
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dimecres l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) per l’episodi de pluges previst al sud de Catalunya fins demà dijous.

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) apunten a un elevat risc de precipitacions intenses a les Terres de l’Ebre i a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona. Fins dijous al matí, es podran acumular quantitats de precipitació que podrien superar els 100 litres per metre quadrat en 24 hores a les comarques del sud i l’extrem nord-est. Les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta.

El risc d’acumulació d’aigua i intensitat de pluja és alt al Montsià i al Baix Ebre, així com a la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Baix Camp, el Priorat i l’Alt Empordà.

Un altre protagonista del temps aquests dies a Catalunya és l’estat del mar. Aquest dimecres, el temporal serà destacat a la zona de costa que va des del Barcelonès fins al Montsià. A partir de la matinada de dijous, el fenomen es limitarà a l’Alt i Baix Empordà fins al final de la tarda. S’esperen onades que podran superar els 2,5 metres d’altura.

Avís als municipis

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya Cecat de Protecció Civil ja ha fet arribar l’avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables. Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Notícies relacionades

La Generalitat manté també activat un avís per vent, que bufarà amb ratxes molt fortes al litoral i zones elevades del prelitoral.

La borrasca iniciarà la retirada dijous, però es mantindrà el risc de pluja en la primera part de la jornada. Divendres hi haurà una treva, però tot apunta que serà fugaç. L’arribada d’una altra pertorbació amenaça el dissabte, diada de Sant Jordi.

Temes:

Girona