Previsió meteorològica

Avís per pluges intenses aquest dijous a Catalunya

  • Les precipitacions més perilloses cauran a les comarques de la zona central

Avís per pluges intenses aquest dijous a Catalunya
1
Es llegeix en minuts

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Inuncat per pluges intenses i, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), aquest dijous de 12 a 18 hores els xàfecs seran més intensos, sobretot a la zona central de Catalunya.

Segons la previsió, s’esperen pluges de distribució irregular, més freqüents a partir del migdia i en zones de muntanya del Pirineu i el Prepirineu oriental, de la Catalunya Central i del prelitoral. I, tot i que la intensitat de les precipitacions serà en general entre feble i moderada, sí que pot ser localment forta a les comarques avisades: Anoia, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Bages, Conca de Barberà, Moianès i Vallès Occidental.

Fins a 50 mm en 24 hores

Notícies relacionades

Meteocat ha activat l’avís per intensitat de pluja aquest dijous a la zona central de Catalunya, amb un perill entre moderat i molt alt. I els xàfecs aniran acompanyats localment de tempesta, calamarsa i pedra.

També, la quantitat de precipitació acumulada serà entre poc abundant i localment abundant, fins a 50 mm en 24 hores. Però, a partir de les 18 hores de la tarda, es preveu que les pluges es traslladin a la zona oest de Catalunya.