Meteorologia

Activat el pla Inuncat per temps violent a cinc comarques del Pirineu i Prepirineu

  • Les pluges iniciades a mitja tarda podrien anar acompanyades de calamarsa, fort vent i fins i tot algun tornado

Activat el pla Inuncat per temps violent a cinc comarques del Pirineu i Prepirineu
1
Es llegeix en minuts

Després del temps estiuenc que s’ha imposat a meitat del dia a moltes comarques catalanes, la primavera porta forts contrastos al nord del territori, fins al punt que Protecció Civil ha activat aquesta tarda el pla Inuncat en fase de prealerta. Es preveuen pluges fortes i temps violent a cinc comarques del Pirineu i el Prepirineu català.

El Servei de Meteorologia de Catalunya (Meteocat) ha emès aquesta tarda una alerta amb avís vermell davant l’alta probabilitat que, en les pròximes hores, es registri temps violent a la comarca del Solsonès, on pot caure calamarsa de més de dos centímetres amb fort vent, i fins i tot registrar-se mànegues o tornados.

També ha llançat una alerta amb avís taronja per a les comarques de la Noguera, l’Alt Urgell, el Berguedà i el Bages per tempestes amb pedra i fort vent en les pròximes dues hores.

A diversos punts d’aquestes comarques ha començat a ploure a mitja tarda i, segons ha informat Protecció Civil, a l’estació meteorològica automàtica de Castellar de n’Hug-el Clot del Moro, al Berguedà, s’han acumulat 34,8 litres per metre quadrat en 30 minuts.

Notícies relacionades

A la ciutat de Solsona, segons el Meteocat, ha caigut pluja d’intensitat forta i s’han acumulat 22,7 litres per metre quadrat en 30 minuts, dels quals 17,2 han sigut en només 10 minuts.

Els Bombers de la Generalitat han informat que havien rebut diversos avisos per problemes relacionats amb les precipitacions a les localitats de Sort, Fontanals de Cerdanya i Banyoles, tot i que cap d’aquestes incidències ha sigut greu, segons informa Efe.