30 maig 2020

Anar al contingut

TEMPORAL DE LLEVANT

Xàbia (Alacant) supera els 302 litres per metre quadrat

Els bombers han rescatat un centenar de persones de les seves cases o vehicles

Efe

Xàbia (Alacant) supera els 302 litres per metre quadrat

Juan Carlos Cardenas

Les precipitacions acumulades en les últimes 24 hores a la localitat alacantina de Xàbia, on continua plovent de forma persistent i amb intensitat moderada, han arribat ja els 302,4 litres per metre quadrat.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), aquesta és la precipitació acumulada des d’ahir i fins a les 13 hores d’aquest Dilluns de Pasqua, dia festiu en tota la Comunitat Valenciana, a l’estació meteorològica de Xàbia.

La pluja no cessa al litoral de València, sobretot al sud, i al litoral del nord d’Alacant, avui amb menys intensitat que ahir, i ho fa de forma feble a moderada, però persistent.

Demà dimarts la situació serà "ben diferent" a la de dies passats i del vent de l’est d’origen marítim que ha provocat el temporal de pluja i vent dels últims dies es passarà a vent terral de l’oest i sud-oest fluix a moderat, segons Aemet.

El Consorci de Bombers d’Alacant ha rebut des d’ahir a la nit al voltant de 300 avisos d’intervenció a la zona de la Marina Alta, especialment a Dénia i Xàbia.

Els bombers han recomanat a la població que no surti de casa seva "tret d’en cas d’extrema necessitat" i quan deixi de ploure se centraran a disminuir les zones inundades.

Fins al moment han sigut rescatades més d’un centenar de persones que han quedat bloquejades amb els seus vehicles, les seves vivendes han resultat inundades o persones grans que han sentit por per la situació.