segons l'Aemet

Vent fort aquest dimecres a Girona i a cinc províncies més

A Catalunya, les temperatures mínimes baixaran a bona part del territori

viento-madrid

viento-madrid
zentauroepp21419925 l escala   alt emporda   temporal de viento y mar en el pase190319185155

/

1
Es llegeix en minuts
Agencias / Madrid

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a demà, dimecres 20 de març, intervals de vent fort a l’Estret, a Alborán, a l’Empordà, a les Balears, als litorals sud-est i gallec, i a les Canàries occidentals. Així, un total de cinc províncies (Almeria, Cadis, Granada, Girona, Mallorca i Menorca) estaran en risc groc per fenòmens costaners aquest dimecres.

Catalunya el cel estarà poc ennuvolat o, fins i tot, clar tret d’intervals ennuvolats al principi al Pirineu i alguns núvols d’evolució diürna a l’interior. Temperatures mínimes en descens a bona part del territori, màximes en ascens al Pirineu i a la meitat est, i sense canvis a la resta. Gelades en general febles al Pirineu i també probablement en zones de l’interior.

Com hem assenyalat, a l’Empordà, vent del nord moderat amb intervals de vent fort; intervals de nord-oest moderat al principi al sud de Tarragona; vent variable fluix a la resta amb predomini del nord-est al litoral central.

Zones amb precipitacions febles

Al Cantàbric, a les Balears, a la meitat sud de l’àrea mediterrània peninsular, a Ceuta i a Melilla s’esperen intervals ennuvolats, amb possibilitat d’algunes precipitacions febles, més probables a l’est de les Balears i remetent al Cantàbric a la tarda. Hi haurà alguns intervals ennuvolats al principi a Galícia, al Pirineu, a l’altiplà nord i al sistema ibèric. Poc ennuvolat o clar a la resta de la Península. A les Canàries, intervals ennuvolats al nord de les illes muntanyoses i poc ennuvolat a la resta.

Notícies relacionades

La cota de neu se situarà a l’extrem nord peninsular a 800/1.200 m i en el sistema Penibètic a 1.200/1.600 m. Possibles boires matinals als litorals d’Alborán i en zones de la meitat nord. Les temperatures diürnes estaran en augment a la meitat nord de la Península; en descens, a la meitat sud, i amb pocs canvis, a la resta del país.

Els vents seran alisis a les Canàries, amb intervals de vent fort a les illes occidentals. Llevant a Alborán i a l’Estret, amb intervals de fort. Vents de component nord en la major part de la resta del país, amb intervals de fort a l’Empordà, a les Balears i als litorals sud-est i gallec.