fins al pròxim divendres

Cap de setmana primaveral: temperatures de més de 20 graus i sense pluges

El vent en general bufarà poc i el temps continuarà estable i sec en tot el país

zentauroepp44463611 terrazas180727162245

zentauroepp44463611 terrazas180727162245 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El temps seguirà estable i sec durant el cap de setmana, tot i que es podria produir alguna precipitació feble en punts de la Comunitat Valenciana i les temperatures ascendiran de manera general i superaran els 20 graus centígrads en àmplies zones del país, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que assenyala que aquesta serà la tònica del temps en termes generals almenys fins al pròxim divendres.

En concret,l’AEMET  precisa que les temperatures descendiran de forma notable en la meitat oriental peninsular i a les Balears diumenge, però tot i així s’assoliran valors "clarament superiors" als habituals en aquesta època de l’any, sobretot als vessants atlàntic i cantàbric, així com a les Canàries.

El vent bufarà poc en general i serà una mica més intens al litoral. A l’Estret hi haurà períodes de Llevant fort mentre a les Canàries bufarà vent de component est amb presència de calima.

Pròxima setmana

De cara a la pròxima setmana, el dilluns i el dimarts seguirà la situació estable i el cel es mantindrà poc ennuvolat en la major part de les zones. Aquells dies continuarà bufant el llevant fort a l’Estret i al mar d’Alborán i descendiran les temperatures al sud de la Península.

Quant a dimecres i dijous, l’AEMET veu molt probable que continuï el predomini del temps estable en la major part del país i que les temperatures segueixin en valors superiors als habituals per a aquestes dates de finals de febrer en la major part del territori.

No obstant, no descarta que augmenti la nuvolositat i es registrin algunes precipitacions en el terç occidental peninsular.

Notícies relacionades

A partir de divendres és probable que es produeixin precipitacions a Galícia, que es poden estendre amb menor intensitat i baixa probabilitat a altres zones del quadrant nord-oest peninsular i sense que es puguin descartar en altres zones de la Península, excepte en l’àrea mediterrània, on no s’esperen.

Respecte a les Canàries, l’AEMET espera que segueixin els vents de component est i l’ambient sec fins dimarts i és probable que ja dimecres es restableixi el règim d’alisis amb augment de la nuvolositat i probabilitat de precipitacions febles al nord de les illes de més relleu, i tot això acompanyant d’un descens gradual de les temperatures.