sensació de final d'estiu

Les pluges donaran pas a un descens de temperatures de fins a 10 graus

Aquest dimecres estan en alerta groga Barcelona i Lleida pel risc de precipitacions

zentauroepp44683686 barcelona 178 08 18  lluvias  foto paula gonzalez180817143356

zentauroepp44683686 barcelona 178 08 18 lluvias foto paula gonzalez180817143356 / PAULA GONZALEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona i Lleida estaran aquest dimecres, 22 d’agost, en alerta groga per tempestes, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Cinc províncies més comparteixen pronòstic i Ourense estarà en alerta per les elevades temperatures. Les tempestes que cauran a Catalunya fins divendres, que no seran tan intenses com les de la setmana passada, donaran pas a un fort descens de temperatures. Els termòmetres podran caure fins a 10 graus, sobretot a les comarques de Girona. 

En concret, Osca, Terol, Saragossa, Barcelona, Lleida, Castelló i València demà concentraran les tempestes i precipitacions, i és que aquest dimecres es preveuen intervals ennuvolats al nord de les Canàries, Cantàbric occidental, nord de Galícia i, a primeres hores, a l’alt Ebre, l’Estret i Melilla, sense descartar alguna pluja feble i ocasional al litoral de Lugo.

Tempestes fortes al Pirineu

Notícies relacionades

A més, s’espera un predomini de cel poc ennuvolat o clar a la resta del país, amb nuvolositat d’evolució diürna a l’interior peninsular i Mallorca. A la tarda, es produiran xàfecs i tempestes dispersos al Pirineu i sense descartar-los en altres zones de l’interior de la Península i les Balears, els quals seran una mica més probables en àrees de muntanya. Al Pirineu i les Balears les tempestes podrien ser localment fortes.

D’altra banda, les temperatures en general tindran pocs canvis i es preveu vent de component nord a Galícia, el Cantàbric i les Canàries, i de component est a l’Estret i el litoral d’Alborán. A la resta del país s’esperen vents fluixos, tot i que amb ratxes fortes en zones de tempestes.

Temes:

Pluges Estiu Calor