Precipitacions

Més de 1.600 llamps un dilluns de pluges a Catalunya

Les precipitacions causen retards a l'aeroport del Prat

familia

familia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pluja ha caigut de manera considerable aquest dilluns en alguns punts de Catalunya, especialment en la meitat oest, segons informa el Servei Meterològic de Catalunya, que preveu que aquesta tarda les precipitacions, acompanyades de calamarsa a diverses zones, es concentrin a la part nord i est. En total, les tempestes han provocat que 1.684 llamps hagin tocat terra, i Osona (187) i el Vallès Occidental (168) han estat les comarques més afectades.

Segons el Meteocat, l’Observatorio Fabra ha registrat a primera hora 27,1 litres i Castellbisbal (Barcelona) 23,3 litres en només mitja hora, mentre que a Vallirana (Barcelona) els xàfecs també han deixat 10, 4 litres en 10 minuts. En aquest sentit, s’ha emès un avís per intensitat de pluja que afectarà durant tot el matí tot el país, excepte les comarques del sud. Sovint, les tempestes poden anar acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra i de ratxes fortes de vent. 

Les tempestes han obligat a espaiar els aterratges d’avions a l’aeroport del Prat i els trànsits en ruta cap aquesta instal·lació, la qual cosa provoca demores. El gestor de navegació aèria a Espanya, Enaire, ha informat en el seu compte de Twitter que l’episodi de pluges els ha portat a prendre aquesta decisió per una qüestió de seguretat.

A Barcelona, ha començat a caure amb força poc abans de les 9 del matí i ha portat un cel fosc del qual han deixat constància alguns tuitaires. Les fortes precipitacions caigudes en pocs minuts han provocat importants retencions als accessos a la ciutat i han causat talls parcials de trànsit a les Rondes a causa de l’aigua acumulada a la calçada. La intensitat de la pluja ha obligat Protecció Civil a activar l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions.

Notícies relacionades

Els Mossos, per la seva part, demanen molta precaució a la carretera:

El Meteocat també informa d’una lleugera baixada de temperatures per a aquests dies:

Temes:

Pluges