Pugen les temperatures

Arriba la primera onada de calor a Catalunya

Els dies més calorosos seran divendres i, sobretot, dissabte, quan es podrien sobrepassar els 35 graus

jcarbo30592930 salou180520210809

jcarbo30592930 salou180520210809 / JAUME SELLART

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’un llarg cap de setmana en què no han faltat les pluges en alguns punts, com aquest dimarts, el Servei Meteorològic de Catalunya ja anuncia la primera onada de calor de la primavera. S’espera que els màxims s’assoleixin entre divendres i dissabte, tot i que aquest dimecres ja es comença a notar l’augment de la temperatura, que podria arribar als 35 graus en punts de l’interior.

Segons informa el Servei Metereològic de Catalunya, la pujada de les temperatures és deguda al’arribada d’una massa d’aire càlid procedent del nord de l’Àfrica que afectarà tota la zona de la Mediterrània Occidental. Aquest tipus de fenòmens, que provoquen canvis de temperatura, són molt comuns en aquesta època de l’any. 

Notícies relacionades

La predicció indica que a partir d’aquest dimecres s’arribi a valors de temperatura màxima d’entre 29 i 34 ºC a Aragó, Catalunya Central i les Terres de l’Ebre, entre 26 i 31 ºC a la resta de l’interior i el Prelitoral, i entre 23 i 28ºC al litoral.

A partir de dilluns vinent s’iniciarà un descens i els valors de temperatura s’aproparan a la mitjana, tot i que encara estaran per sobre del que és habitual per l’època de l’any. 

Temes:

Calor